Actualitate

Video. Ucraina a câștigat Eurovision 2022! Ascultă piesa care a învins la mare distanță în finala de la Torino. Moldova pe locul 7

Cea de-a 66-a ediție a Eurovision Song Contest a luat sfârșit, iar marea câștigătoare este Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu piesa “Stefania”.

Aceștia au acumulat 631 de puncte. Republica Moldova s-a clasat pe locul 7 cu 253 de puncte, transmite.

Favorita publicului a fost Ucraina, iar a juriului – Marea Britanie.

Pe locul doi a ajuns Marea Britanie, iar pe trei – Spania.

Clasamentul este continuat de Suedia, Serbia, Italia, Moldova, Grecia, Portugalia și Norvegia, care încheie topul celor 10.

Ultimul loc i-a revenit Germaniei, reprezentată de Malik Harris. Acesta a acumulat doar 6 puncte.

Eurovision Song Contest 2022 a avut loc în Torino, Italia, după ce trupa Maneskin a câștigat anul trecut cu piesa “Zitti e Buoni”.

La finalul piesei interpretate în concursul Eurovision 2022, trupa Kalush Orchestra a făcut o pledoarie pentru orașul Mariupol și pentru salvarea celor de la uzina siderurgică Azovstal, aflată sub asediul forțelor ruse.

„Vă rugăm să ajutați Ucraina, Mariupol. Ajutați Azovstal chiar acum!”, a transmis solistul grupului, Oleh Psiuk, în ovațiile publicului de la Torino.

Kalush Orchestra s-a format în 2019. Inițial, din trupă făceau parte fondatorul și rapperul Oleh Psiuk, multi-instrumentistul Ihor Didenciuk și dansatorul Vlad Kurocika. Didenciuk este, de asemenea, membru al trupei electro-folk Go_A, care a mai reprezentat Ucraina la Eurovision.

În 2021, grupul a lansat proiectul secundar Kalush Orchestra, cu trei membri suplimentari. Spre deosebire de trupa principală, Kalush Orchestra prezentă la Eurovision se concentrează pe hip-hop cu motive folclorice și elemente din muzica tradițională ucraineană.

Kalush poartă numele orașului natal al lui Psiuk, Kalush, din regiunea Ivano-Frankivsk.

După invazia rusă, Vlad Kurocika (MC KylymMen) s-a alăturat forțelor armate și a apărat regiunea din jurul capitalei Kiev.

Ucrainenii au învins la mare diferență de punctaj (631) față de ocupanta locului secund – Marea Britanie (466). Pe locul trei s-a clasat Spania (459 de puncte), pe locul 4 – Suedia (438), iar pe 5 – Serbia (312). Țara gazdă, Italia, a încheiat competiția pe locul 6 (268), iar Republica Moldova s-a clasat pe poziția a șaptea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Moldova sa nu dea nici un punct României?Dezamăgitor ca multe alte chestii ce le face Moldova față de România.Veți spune că nici România nu a dat nici un punct Moldovei.Dar oare de câte ori România a dat 12 puncte Moldovei dar Moldova a dat Rusiei cele 12 puncte vă amintiți?Nu am văzut niciodată Cipru să nu dea 12 puncte Greciei sau să dea Turciei 12 puncte și nu Greciei.Mie personal mi s-a pus pata rău pe moldovenii ăștia.La știri nu văd altceva decât cu România dă ajutoare de milioane de euro Moldovei dar Moldova nu ne suferă si nici macar in astfel de momente precum Eurovisionul nu ne sustine.

  1. Nici juriul din România n-a dat niciun punct Moldovei.

   Contează votul publicului. Dar dansul lui WRS probabil i-au trezit anumite prejudecăți publicului din Republica Moldova și i-a acordat doar 10 puncte.

 2. We watched here in New Zealand. Our favorite was the Moldovian entry. A fun catchy song that made us smile.

 3. Romania ar fi dat cele 12 puncte Moldovei ,dar cand au vazut MAGARIA Moldovei (de a nu da nici un punct noua),atunci a ,,picat “legatura video si au anuntat ca da cele 12 pct Ucrainei ,asa de ciuda!Huo ,moldoveni!

 4. Ucraina trebuia sa biruie la acest concurs si a biruit.A piierdut Moldova ceva,sau Romania ?
  Eu cred ca tat a fost normal.Principalul a fost participarea,in rest dispozitie ,voie buna si
  multa adrenalina .
  Respect cititorilor !

 5. Inteleg drama prin care trece Ucraina dar nu inteleg ce legatura are razboiul cu muzica, cultura sau sportul.
  Probabil Ucraina ar fi castigat si daca nu ar fi fost prezenta, iar daca treaba merge asa, eu propun sa-i facem campioni Europeni si mondiali la fotbal sau la alte sporturi la care participa.
  Mai mare rusinea.
  Va doresc o zi buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *