CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Ucraina anunță despre revenirea acasă a 22 de soldați în urma unui nou schimb de prizonieri cu Rusia

Rusia şi Ucraina au efectuat, luni, un nou schimb de prizonieri, 22 de soldaţi ucraineni întorcându-se acasă, a declarat un oficial ucrainean de rang înalt, citat de Agerpres.

Andrii Iermak, şeful administraţiei prezidenţiale a lui Volodimir Zelenski, a indicat că printre militarii eliberaţi se află doi ofiţeri, sergenţi şi soldaţi care au luptat în diferite zone ale frontului. Unii dintre ei au fost răniţi.

O înregistrare video postată pe Telegram arată soldaţi înfăşuraţi în drapele ucrainene în culorile albastru şi galben şi strigând ”Glorie Ucrainei!”.

”Astăzi am adus acasă 22 de luptători ucraineni din captivitate”, a declarat Iermak, indicând că cel mai în vârstă dintre ei are 54 de ani, iar cel mai tânăr 23 de ani.

Menționăm că deocammdată, Rusia nu a făcut niciun fel de comentariu cu privire la acest schimb de prizonieri.

De asemenea, Iermak nu a oferit alte detalii despre schimbul cu Rusia.

Rusia şi Ucraina au făcut schimb periodic de grupuri de prizonieri în cursul războiului, ajuns în cea de-a 18-a lună.

Potrivit unor surse ucrainene, prin astfel de operaţiuni s-a realizat întoarcerea a 2.598 de soldaţi ucraineni care fuseseră capturaţi de trupele ruse, potrivit sursei citate.

Avocatul poporului din Ucraina, Dmitri Lubineţ, a denunţat în repetate rânduri că o mare parte dintre soldaţii recuperaţi prezintă urme de tortură şi că, în timp ce se aflau în captivitate, au fost privaţi practic de toate drepturile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *