Ultima oră

(VIDEO) Ucraina: Jurnaliștilor care au venit la conferința organizată de Ianukovici le-au fost confiscate chiar și merele

(UPDATE 15.00) Consiliul Național de Securitate și Apărare (CNSA) a elaborat un plan de soluționare a conflictului din Crimeea.  Exact în ce constă acest, deocamdată autoritățile nu pot preciza, deoarece acest lucru ar complica punerea sa în aplicare. Secretarul NSDC a spus că se lucrează la un plan potrivit căruia partenerii internaționali s-ar implica în soluționarea conflictelor.

(UPDATE 11.11) 
În Crimeea drumurile ce duc spre intrarea și ieșirea din Crimeea sunt blocate. Pe aceste drumuri și la punctele de control sunt arborate steagurile Federației Ruse.


(UPDATE 11.03) Detașamentul de protecție maritimă a Serviciului Grăniceri de Stat al Ucrainei în Balaklava a fost înconjurat de bărbați înarmați neidentificați. Întrebați de ce sunt acolo, aceștia au răspuns că vor să asigure protecția.

(UPDATE 09.18)
Ministrul de Interne, Arsen Avakov vine cu noi informații privind evenimentele din Crimeea. Potrivit oficialului, aeroportul Belbek este blocat de unități militare ce aparțin flotei ruse. În interiorul aeroportului sunt militari și polițiști de frontieră din Ucraina. Aeroport nu funcționează. Deocamdată situații de conflict nu au fost înregistrate.

Aeroportul Simferopol. La miezul nopții, o sută de oameni care se prezentau ca fiind cazaci, au trecut peste zona de securitate și au intrat pe pista aeroportului. Nu s-a făcut uz de arme. Aproximativ la ora 01.00 "cazacii" au părăsit aeroportul.

Aproximativ la ora 01.30, în sediul aeroportului au sosit câteva camioane cu 119 militari înarmați și îmbrăcați în haine de camuflaj. Aceștia nu își ascund aparteneța la forțele armate ruse. În momentul în care forțele de ordine ucrainene i-au atenționat că fac parte din cele ruse și nu au voie să se afle pe acel teritoriu, militarii în camuflaj au spus că au venit pentru a purta negocieri. Militarii ruși nu s-au implicat în careva ciocnire, aceștia doar au supravegheat modul în care funcționează aeroportul.

(Știre inițială) Aeroportul ucrainean Simferopol din Crimeea rămâne deschis, în timp ce indivizi înarmați, în uniforme, patrulează în exterior, într-o regiune pradă tensiunilor separatiste, a constatat un corespondent al agenției France Presse aflat la fața locului.

 

 
Civili, militanți proruși, sunt, de asemenea, prezenți în incinta aeroportului, fără să împiedice funcționarea acestuia.

Indivizi înarmați rămași neidentificați au cucerit în cursul nopții de joi spre vineri aeroportul din Simferopol, capitala republicii autonome Crimeea din Ucraina, potrivit agenției Interfax, preluată de AFP.

Peste 50 de indivizi înarmați au ocupat în cursul nopții aeroportul, în fața căruia ulterior s-a strâns o mulțime de manifestanți care fluturau drapele ale flotei ruse din Marea Neagră, a anunțat agenția Interfax-Ucraina.

Bărbații au ajuns la aeroport cu trei camioane fără plăcuțe de înmatriculare, potrivit martorilor citați de Interfax.

Vineri, la ora 01.50 GMT, ei țineau în continuare aeroportul sub control, după cum a informat un martor chestionat de un corespondent AFP.

Crimeea, cu populație majoritar rusofonă, este regiunea ucraineană cea mai susceptibilă să se opună noilor autorități de la Kiev. În cadrul URSS, ea a aparținut mai întâi Rusiei, după care în 1954 a fost atașată Ucrainei.
 
Sursa: agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *