CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Ucrainenii au distrus cel mai avansat sistem radar mobil al rușilor. Predel-E costă 200 de milioane de dolari

Armata ucraineană a distrus în zona Herson cel mai avansat sistem radar mobil al Rusiei, Predel-E. Sistemul era amplasat pe o plajă, pentru a monitoriza acțiunile atât pe mare, cât și pe uscat, ale armatei ucrainene, în momentul în care a fost lovit de o rachetă ucraineană.

”Sistemul radar mobil de detectare a coastei peste orizont cu stealth sporit Predel-E, așa au prezentat rușii, cu ambiție și pompă, noul produs al complexului lor militar și industrial unui cerc restrâns de profesioniști în iunie 2023. Apoi, în modul ”top secret”, l-au redislocat în regiunea Herson, ocupată temporar, pentru a ne monitoriza acțiunile atât pe mare, cât și pe uscat”, au transmis Forțele de Apărare Sudice ale Ucrainei, potrivit agenției de știri ucrainene Ukriniform.

Valoarea unui astfel de sistem ar fi de 200 de milioane de dolari.

Radarul mobil de coastă Predel-E este conceput pentru a detecta, urmări și furniza informații cu privire la țintele de suprafață sau ţinte aeriene care zboară la joasă altitudine.

Sistemul utilizează atehnologii care măresc raza de detecție de 10-15 ori față de un sistem radar obişnuit. Singura caracteristică cunoscută ar fi ca raza declarată de detectare a navelor este de aproximativ 400 km.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *