Război

VIDEO/ Ucrainenii au lovit din nou podul Antonivki din Herson. Rușii reparau podul pentru a-și reaproviziona armata

Forțele de apărare ucrainene au lovit din nou podul Antonivski din orașul Herson, controlat de ocupanții ruși. În urma loviturii, au fost distruse utilajele constructorilor care repară podul, susține un oficial pro-rus din regiune, potrivit The Guardian cu referire la Digi24.

Forțele pro-ruse declară că Ucraina a lovit din nou podul Antonivski din Hersonul ocupat. Podul cheie, de o importanță strategică pentru aprovizionarea forțelor ruse din orașul ocupat Herson a fost lovit peste noapte de forțele ucrainene, potrivit rapoartelor administrației impuse de Rusia în zonă.

Kirill Stremousov, adjunctul șefului administrației pro-ruse impuse în Hersonul ocupat, a declarat agenției de presă Interfax că din cauza loviturii ucrainenilor „utilajele constructorilor care repară podul au fost distruse”. „Nu există avarii critice. Dar deschiderea podului este ușor întârziată”, a mai precizat acesta.

Forțele ucrainene au vizat în mod repetat podul cu arme de înaltă precizie, deoarece este una dintre cele două rute permanente de reaprovizionare peste râul Nipru, care leagă orașul ocupat de restul regiunii Herson și de Crimeea anexată în sud.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *