Social

VIDEO. UE a donat Consiliului Audiovizualului echipament în valoare de 125 mii de euro

Uniunea Europeană susține activitatea Consiliului Audiovizualului (CA), în special, cea legată de monitorizarea conținuturilor audiovizuale, printr-o donație de echipamente.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, ES Jānis Mažeiks, a vizitat joi, 9 martie, Consiliul Audiovizualului, pentru a dona autorității de reglementare 45 de calculatoare, 46 de dispozitive de surse neîntreruptibile de energie (UPSuri), 16 laptopuri, 8 monitoare, două servere, precum și 55 de licențe pentru diferite tipuri de soft. Valoarea totală a echipamentului donat este 125 mii de euro, scrie Realitatea.md.

Astfel, în vederea asigurării unei reglementări corecte, CA va supraveghea reflectarea imparțială și echilibrată a informației, inclusiv corectitudinea redării situației din regiune, prezența programelor audiovizuale locale, spațiul egal pentru concurenții electorali, asigurarea egalității de gen în cadrul programelor audiovizuale. Toate acestea, monitorizate într-o manieră mai amplă, grație dotării cu echipamentele donate de Uniunea Europeană, prin intermediul Internews.

De asemenea, ambasadorul Jānis Mažeiks a declarat că UE urmărește, prin contribuția sa, modernizarea tehnicii CA-ului și sporirea capacităților personalului responsabil de controlul conținuturilor media audiovizuale.

Președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, a spus că donația din partea Uniunii Europene va spori randamentul autorității de reglementare, monitorizarea conținuturilor audiovizuale fiind unul din cele șapte obiective pe care și le-au stabilit membrii CA pentru anul 2023.

CA se va concentra în acest an pe controlul serviciilor de programe ale furnizorilor de servicii media audiovizuale în ce privește:

  • reflectarea alegerilor locale;
  • respectarea Concepțiilor generale ale serviciilor de programe;
  • respectarea asigurării informării corecte;
  • respectarea prevederilor privind programele audiovizuale locale;
  • protejarea spațiului audiovizual național;
  • protejarea patrimoniului lingvistic și cultural-național;
  • respectarea condițiilor de plasare a publicității.

Actuala componență a Consiliului Audiovizualului și-a început mandatul pe 16 decembrie 2021, pentru o perioadă de 6 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *