JustițiePolitică

VIDEO. ULTIMA ORĂ! Kuliokarul Dodon, liber să plece peste hotare. Decizia, luată de CSJ

Socialistul Igor Dodon i s-a permis să plece peste hotare în perioada 28 ianuarie – 5 februarie. Astfel de decizie a fost luată cu puțin timp în urmă de judecătorii Curții Supreme de Justiție (CSJ).

Decizia a fost luată la cererea avocaților, pe motiv că Dodon trebuie să-și însoțească fiul cel mai mic la un tratament de reabilitare post-Covid, scrie Jurnal.md.

Procurorul Petru Iarmaliuc a fost categoric împotrivă, argumentând că orice altă persoană împuternicită ar putea să meargă și nu neapărat Igor Dodon.

„Au fost prezentate niște fotocopii ale unor documente, care, în opinia mea, trebuiau verificate de instanță prin audierea persoanei care a întocmit aceste documente și să constatăm care sunt circumstanțele excepționale personale anume ale lui Igor Dodon de a pleca peste hotare. Este o decizie definitivă, deci nu o putem contesta. Dar poziția mea a fost exprimată în instanță și nu mi-o schimb. Nu au fost prezentate suficiente probe pentru a admite această cerere și nu au fost verificate acele circumstanțe excepționale. Nu este motiv că fiul are nevoie de careva tratamente. În Republica Moldova nu se poate face tratament? Avem și noi medici competenți și servicii medicale superioare. Plecarea peste hotare este o circumstanță care ar putea afecta procesul penal prin interacțiunea cu alte persoane, inclusiv în Români”, a declarat procurorul de caz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *