Justiție

VIDEO. ULTIMA ORĂ! Percheziții la AIPA: 26 de cauze penale pornite pe patru capete de acuzare și prejudicii de milioane de lei

Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Anticorupție (PA) susțin un briefing de presă pentru a oferi detalii despre perchezițiile ce au fost efectuate marți, 24 ianuarie, la domiciliile şi birourile de serviciu ale unor angajaţi ai Agenției, suspectați de depășirea atribuțiilor de serviciu, relatează Replicamedia.md.

„Au avut loc percheziții pentru a clarifica fapte pe 26 de cauze penale care au fost pornite pe abuzul de putere sau abuz de serviciu, corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență și spălare de bani, care au fost documentate de ofițerii CNA și PCCOCS. Activitățile țin de mai multe episoade ce s-au petrecut în ultimele luni ce țin de gestionarea de către AIPA a fondurilor din proiecte pe care le implementează. Am depistat o schemă prin care 10% din fondurile oferite, contrar prevederilor legale erau transferate în conturile angajaților AIPA și prin intermediul persoanelor interpuse – ajungeau la 150.000 de lei per contract de subvenționare. Un alt episod important cu un prejudiciu deja stabilit de 3,5 milioane lei a fost depistat într-un alt oficiul teritorial al AIPA, au fost oferite subvenții eludând prevederile legale”, a declarat directorul CNA, Iulian Rusu.

Știrea se actualizează….

Vă amintim că marți, 24 ianuarie, mascații de la CNA au descins cu percheziții la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Sunt efectuate acțiuni de urmarire penala în nordul, centrul și sudul țării în dosare care vizează acordarea ilegală de subvenții în agricultură.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. astea sunt deobicei romani din teritoriile ocupate, care nu vor sa participe la paruiala slavilor, pentru ca si unii si altii sunt haini si vor sa-i stearga pa romani din istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *