SocialUE / Nato

VIDEO. ULTIMA ORĂ! UE vrea să construiască linie de cale ferată Lvov-Iași-Chișinău-Odesa, declară Adina Vălean

Uniunea Europeană vrea să construiască linie de cale ferată Lvov-Iași-Chișinău-Odesa, a declarat Adina Vălean, comisar european pentru transporturi.

Actualmente, are loc realizarea unui studio, a precizat Adina Vălean. Conform ei, proiectul are importanță strategică în zonă, iar calea ferată va avea ecartament european, scrie Realitatea.md.

„Este unul dintre tipurile de proiecte care o așteaptă pe Moldova, împreună cu partenerii din regiune, pentru a-și dezvolta infrastructura de transport. Infrastructura de Transport este baza dezvoltării economice”, a conchis Vălean.

După părerea comisarului european pentru transporturi, pentru conectivitatea cu piața europeană sunt investițiile. Ea a reiterat că UE dorește să ne ajute în continuare, iar în perspectiva integrării noastre, este importantă și alinierea legislației.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Moldovî, moldovioarî cini-i cel mai agramat din țarî??? Uăi molotovî poate vreun STUDIU uăi cî la studio sî faci altceva…

  2. Lvov-Iași-Chișinău-Odesa ? Poate Lvov-Cernauti-Iași-Chișinău-Odesa. Cat de prostavan sa fii sa nu incluzi si Cernauti ? Dar la diplomatia romaneasca te poti astepta la orice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *