Justiție

VIDEO. Un alt membru al unui grup criminal, specializat în transportarea ilegală a cetățenilor din Ucraina în Moldova – reținut

Un alt membru al unui grup criminal, specializat în transportarea ilegală a cetățenilor din Ucraina în Republica Moldova a fost reținut de oamenii legii. Aceștia aveau un profit de cel puțin 7500 de dolari per persoană.

Potrivit Poliției de Frontieră, bărbatul în vârsta de 40 de ani are dublă cetățenie moldovenească și ucraineană, transmite TV8.

Acesta locuia în Republica Moldova și avea rol de organizator al grupului informațional, cu activitate începând din februarie 2022. Bănuitul era responsabil de identificarea bărbaților ucraineni care intenționau să părăsească Ucraina, ulterior organiza transportarea migranților cu barca peste râul Nistru spre Moldova.

Migranții erau preluați de alți complici, fiind transportați în localitățile din partea de nord a țării, unde erau cazați pe un termen nedeterminat, apoi direcționați spre țările Uniunii Europene.

Anterior au fost reținuți șapte membri ai grupului. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru organizarea migrației ilegale săvârșite de un grup criminal organizat sau de o organizație criminal.

După audierea acestuia, procurorii PCCOCS urmează să-i formuleze și prezinte învinuirea, precum și vor determina necesitatea aplicării arestului preventiv în privința acestuia, pentru continuarea obiectivă a investigațiilor.

În ceea ce privește celelalte șapte persoane vizate de dosar și reținute anterior, acestea sunt cercetate în continuare, în stare de arest la domiciliu, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *