InternaționalUE / Nato

VIDEO. Un avion de luptă rusesc a luat foc și s-a prăbușit într-un lac de la granița cu NATO. „Totul era în flăcări”

Un avion militar rusesc a luat foc în zbor și s-a prăbușit într-un lac din apropierea graniței cu Finlanda, țară NATO. Cei doi piloți au reușit să se ejecteze și au scăpat cu viață, spun autoritățile ruse, care nu precizează însă cauzele incidentului.

Incidentul a avut loc miercuri, 26 aprilie, în regiunea Murmansk, din nord-vestul Rusiei, unde un avion de vânătoare rusesc a izbucnit în flăcări în timpul zborului și s-a prăbușit într-un lac situat la granița cu Finlanda, țară devenită recent membră NATO, scrie Daily Mail.

Avionul de vânătoare MIG-31 care se afla într-un zbor de antrenament s-a prăbușit într-o zonă nelocuită după ce a luat foc, a anunțat agenția TASS, potrivit căreia cei doi piloți au fost găsiți ”vii și bine”, după ce au reușit să se ejecteze.

Autoritățile susțin că avionul de luptă a căzut într-un lac, dar nu au oferit nicio informație cu privire la cauzele incidentului.

„Avionul a decolat și totul era deja în flăcări”

În imaginile filmate care au apărut online se vede cum avionul se înalță cuprins de flăcări, înainte de a dispărea din câmpul vizual și a se prăbuși. Un alt clip pare să arate locul prăbușirii, cu resturi împrăștiate pe un lac înghețat.

Un martor ocular a spus că avionul era deja cuprins de flăcări în timp ce decola. „Avionul a decolat și totul era deja în flăcări”, a declarat martorul pentru publicația de știri Readovka.

Avionul s-a prăbușit în apropierea satului Rizh-Guba, aproape de lacul Imandra – o întindere vastă de apă, presărată cu mai multe insule.

Murmansk este o regiune din cercul polar, aflată în Peninsula Kola a Rusiei, în nord-vestul său extrem. Se învecinează atât cu Norvegia, cât și cu Finlanda – ambele membre ale NATO.

Moscova are o mare prezență militară staționată în peninsulă, în timp ce bazele sale militare de acolo găzduiesc cea mai mare concentrație de arme nucleare din lume.

Se spune că acesta este un factor de descurajare împotriva dușmanilor Moscovei, prezența militară din această zonă fiind întărită recent pe fondul invaziei în curs de desfășurare a Ucrainei ordonate de Vladimir Putin.

Mai multe avioane de luptă rusești au fost implicate în accidente aviatice

Accidentul este doar cea mai recentă catastrofă aviatică ce implică o aeronavă rusească, după ce unul dintre avioanele de război ale lui Putin a bombardat accidental orașul rus Belgorod, lângă granița cu Ucraina, săptămâna trecută, într-o gafă umilitoare.

Belgorod a fost și locul prăbușirii unui avion cu reacție în februarie anul acesta, când un avion rusesc Su-25 s-a prăbușit lângă granița cu Ucraina. Pilotul a reușit să iasă din cockpit, dar a murit ulterior din cauza rănilor suferite.

Accidentul vine și după ce Rusia și China au semnat miercuri un memorandum de înțelegere privind consolidarea cooperării în domeniul aplicării legii maritime – în aceeași regiune în care s-a prăbușit avionul.

Pe de altă parte, avioane de război britanice și germane au interceptat două avioane rusești și un avion spion care se aflau aproape de a intra în spațiul aerian NATO deasupra Mării Baltice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *