CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Un comandant ucrainean de tancuri a sunat la producătorul rus să se plângă de calitatea vehiculelor capturate

Un comandant ucrainean de tancuri a sunat la o fabrică din Rusia care produce tancuri T-72 pentru a se plânge de numeroasele probleme pe care le are cu vehiculul capturat de unitatea sa de la armata rusă, relatează Business Insider și Hotnews.

Ofițerul care folosește indicativul „Kochevnik” a sunat la serviciul de asistență tehnică al producătorului Uralvagonzavod, cu sediul în orașul Nijni Taghil din regiunea Sverdlovsk pentru a se plânge de numeroasele probleme pe care le-au identificat ucrainenii la un tanc rusesc T-72B3 capturat.

Printre acestea se numără faptul că tancul pierde ulei, compresoarele sale nu funcționează și mecanismul de rotire electrică a turelei se defectează constant, forțând echipajul vehiculului de luptă să o rotească manual, cu ajutorul unei manivele.

„Sunt comandantul unui grup blindat și problema este că pur și simplu nu îl putem opera”, s-a plâns militarul ucrainean, potrivit unei traduceri făcute de Forbes.

Comandantul ucrainean ar fi vorbit cu un director al fabricii ruse de armament

Reclamația acestuia a fost preluată de un angajat al Uralvagonzavod care s-a prezentat drept Aleksander Anatolevici și care nu a părut să își dea seama că vorbește cu un soldat ucrainean.

El i-a dat asigurări lui Kochevnik că va ridica problemele semnalate la următoarea ședință a Uralvagonzavod care va avea loc marți și că va cere lămuriri și de la compania din orașul Celeabinsk care produce separat motoarele pentru aceste tancuri.

Tancul T-72B3 este cel mai modern din această gamă care a intrat în serviciul forțelor armate sovietice în 1973. Ucrainenii au arătat încă din luna iunie 2022 un astfel de vehicul de luptă pe care l-au capturat.

După cum relatează Forbes, Kochevnik a sunat apoi o persoană despre care a spus că Andrei Abakumov, unul dintre directorii Uralvagonzavod care are numărul de telefon de serviciu publicat pe site-ul companiei.

Nici acesta nu a părut să își dea seama că vorbește cu un militar ucrainean și i-a cerut lui Kochevnik să detalieze toate problemele tehnice identificate cu tancul într-un mesaj pe WhatsApp.

Forbes notează de asemenea că, deși este evident că ofițerul ucrainean îi „trollează” pe ruși, nemulțumirile sale legate de tanc sunt reale.

Armata ucraineană a capturat peste 80 de tancuri T-72B3

Deși Kochevnik nu a precizat când a intrat unitatea sa în posesia tancului capturat, site-ul independent Oryx notează că forțele ruse au pierdut de la începerea războiului 342 de tancuri T-72B3, 85 dintre acestea fiind capturate de ucraineni.

Kochevnik și-a dezvăluit identitatea ambilor bărbați la sfârșitul conversației telefonice.

„Uitați, sunt comandantul grupului blindat K-2. Acesta este al doilea batalion mecanizat al Brigăzii 54 Mecanizate a Ucrainei. Faceți aceste tancuri mai bune să le putem opera mai ușor când mai luăm mai multe dintre aceste tancuri ca trofee ale noastre”, i-a spus el lui Anatolevici.

„De acord? Vă mulțumim foarte mult. Aveți grijă de voi. Slavă Ucrainei!”, a încheiat el.

Potrivit Oryx, site-ul independent care monitorizează pierderile suferite de ambele armate care luptă în Ucraina, armata rusă a pierdut două treimi din efectivele de tancuri pe care le avea la dispoziție înainte de declanșarea „operațiunii militare speciale” 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *