Social

VIDEO. Un cuplu și o amică de familie – cercetați pentru șantajul unui om de afaceri: Îl amenințau cu publicarea video-ului unor pretinse violuri

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată și cei de urmărire penală a INI, de comun cu procurorii PCCOCS și cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”, anunță reținerea a doi concubini și cercetarea unei alte femei ca și complice în șantajarea unui om de afaceri din Ialoveni, scrie Echipa.md.

Mai exact, începând din august 2023, cei trei l-au amenințat pe bărbat că dacă nu le transferă suma de 5.000 euro, ar fi urmat publicarea pe rețelele de socializare a unor înregistrări video în care cele două femei ar fi fost violate de către acesta. Așa cum bănuiții nu renunțau la amenințarea cu răspândirea acestor informații false, victima i-a denunțat autorităților. Potrivit probelor, aceștia îi abordau și pe alți oameni de afaceri, cu folosirea aceleași scheme infracționale. În context, oamenii legii îndeamnă potențialele victime, să depună plângeri la autorități.

Reținerea concubinilor a avut loc la revenirea lor din Italia, de unde îl șantajau telefonic pe bărbat, după ce concubina venise în vizită la partener. Cei trei au vârste de 29, 34 și 40 de ani, iar pe bărbatul șantajat îl cunoșteau în virtutea faptului că sunt din același sat și are activitate economică cu venit sporit.

Cea de-a doua femeie este cercetată în libertate, așa cum cooperează cu oamenii legii. Menționăm, bănuita reținută este angajata unui penitenciar de la Pruncul, Chișinău, iar temporar își are suspendate raporturile de serviciu. Urmează ca procurorii PCCOCS să cerceteze probele existente, inclusiv cele ridicate în cadrul perchezițiilor de comun cu ofițerii INI și angajații „Fulger,” pentru determinarea necesității aplicării arestului în privința acestora.

Investigațiile continuă, timp în care bănuiții beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *