Actualitate

VIDEO: Un deputat britanic, împușcat și înjunghiat în Anglia

Poliția a precizat că bărbatul arestat în martie nu este același individ în vârstă de 52 de ani care se află în prezent în arest în West Yorkshire după ce a fost reținut în apropiere de locul crimei.

„Ofițerii au primit o plângere de la deputata Jo Cox în legătură cu mesaje rău intenționate care o vizau, iar în martie 2016 poliția a arestat un bărbat în legătură cu această anchetă’, a precizat poliția. ‘Bărbatul a primit atunci un avertisment din partea poliției”, a precizat sursa citată.

Deputata britanică pro-UE Jo Cox, în vârstă de 41 de ani, membră a Partidului Laburist (de opoziție), a murit după ce a fost atacată joi la Birstall, în nordul Angliei, cu o săptămână înainte de referendumul din 23 iunie privind oportunitatea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ambele tabere în referendumul privind un eventual Brexit și-au suspendat campaniile după atac.

Potrivit unui grup de apărare a drepturilor civile, presupusul ucigaș al deputatei laburiste britanice pro-UE era un „susținător fervent" al unui grup neonazist cu sediul în Statele Unite. Southern Poverty Law Centre a precizat că atacatorul, identificat de mass-media britanice ca Thomas Mair, avea o „lungă istorie cu naționalismul alb".

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *