Social

VIDEO. Un deputat ucrainean a mulțumit Republicii Moldova pentru sprijin, în plenul APCE

Deputatul ucrainean Alexei Goncearenko i-a mulțumit Republicii Moldova în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru sprijinul oferit Ucrainei și refugiaților din țara vecină.

„Vreau să mulțumesc Moldovei. Mulțumesc pentru suportul pe care Ucraina și ucrainenii l-au primit în timpul acestui război de agresiune pe care Rusia l-a început împotriva noastră”, a declarat Alexei Goncearenko”, scrie Realitatea.md.

„Nu vom uita asta niciodată. Este foarte important pentru noi”, a adăugat deputatul, menționând că țara noastră a oferit suport ucrainenilor, chiar dacă se află într-o perioadă dificilă, într-o perioadă în care Rusia încearcă să destabilizeze situația din țară.

Potrivit lui, Rusia încearcă să facă haos în Republica Moldova prin propagandă, plătind politicienilor pro-ruși din Republica Moldova pentru a organiza proteste și șantajează țara cu energia.

„Vedem cum Moldova se îndreaptă activ spre o lume liberă. Și ne bucurăm pentru ei. Dar cine nu se bucură pentru ei? Rusia! Această țară încearcă să influențeze și Moldova. Rusia atacă Moldova, plătind politicienilor pro-ruși din Republica Moldova, făcând haos, organizând proteste, abordând propaganda și șantajând cu energia.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Politica de asimilare agresiva a moldovenilor/romanilor din Ucraina este in plina desfasurare si razboiul nu a facut decat sa o acutizeze. Profita si de faptul ca in RM nu a inteles ca divizarea populatiei intre moldove i si romani aduce slabiciune. Asa zisii ucrainieni care de fapt sunt o minoritate pe teritoriul actual al Ucrainei vor sa asimileze fortat toate etniile conlocuitoare din Ucraina: rusi, romani, polonezi, tatari, greci, bulgari, tigani, evrei, belarusi, unguri. Insasi presedintele Ucrainei nu e un vorbitor nativ de ucraineana el fiind wvreu dar vorbitor nativ de rusa. Sa nu fiu inteles vresit, condamn agresiunea Rusiei in Ucraina dar nu agreez politica de asimilare fortata ( de ucrainizare ) a locuitorilor Ucrainei.

  2. Ucraina practica ASIMILAREA FORTATA a minoritatilor !
    Niste jigodii care nu trebuie ajutate, daca nu ar fi jigodiile mai mari de rusi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *