Externe

VIDEO. Un elicopter militar ungar s-a prăbușit în Croația: Cel puțin doi oameni au murit

Cel puţin două persoane au murit miercuri, 21 iunie, după ce elicopterul militar ungar în care se aflau s-a prăbușit într-un canion dintr-o regiune muntoasă din Croaţia, potrivit serviciilor de urgenţă locale, citate de France Presse.

Anterior, Ministerul croat al Apărării comunicase că un elicopter militar străin s-a prăbuşit într-o regiune muntoasă din Croaţia, indicând că a mobilizat un avion şi un elicopter pentru a participa la operaţiunile de căutare. Dar istituţia de apărare de la Zagreb nu a făcut iniţial public niciun bilanţ al victimelor în cazul acestui incident produs la Pakovo Selo, într-o zonă cu terenuri abrupte.

„Nu era un elicopter al armatei croate”, se limitase să indice Ministerului croat al Apărării, într-un comunicat.

Căutările sunt în curs de desfăşurare pentru găsirea celui de-al treilea membru al echipajului aparatului prăbuşit, a declarat Josip Brozicevic, şeful serviciului naţional croat de salvamont, pentru AFP.

Ulterior, ministrul Apărării și-a exprimat condoleanțe pentru moartea membrilor Forțelor Aeriene Ungare.

„Acest eveniment tragic în aceste vremuri dificile ne amintește de importanța solidarității și compasiunii reciproce”, se arată în mesajul postat pe Twitter.

Elicopterul s-a prăbuşit pe fundul canionului râului Cikola, în apropiere de Drnis, la aproximativ 50 de kilometri de coasta Adriaticii.

Despre acest accident a relatat canalul regional de televiziune N1, care a transmis de la început că aparatul implicat este unul al armatei ungare şi avea la bord trei persoane.

Croaţia a aderat la NATO în 2009 şi găzduieşte deseori exerciţii militare cu partenerii săi în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *