CSI / RusiaRăzboi

VIDEO. Un general de top care a condus armata rusă de invazie, dat afară de Putin, găsit mort

Războiul sângeros al Moscovei început la 24 februarie 2022 arată că Rusia continuă să își ”devoreze” comandanții trupelor sale care au pătruns în Ucraina. Acum, un general de top, care a condus armata rusă de invazie, Gennady Zhidko, și care a fost demis de Putin în octombrie 2022, a fost găsit mort, miercuri, 16 august, după o ”boală misterioasă”.

Generalul-colonel Gennady Zhidko, în vârstă de 58 de ani, abia dacă a fost văzut în public în ultimele luni după ce a fost înlocuit ca șef al armatei de invazie din Ucraina de „generalul Armaghedon”, Serghei Surovikin, potrivit Daily Mail.

Site-ul de știri Readovka din Rusia, care este loial regimului Putin, a relatat că Zhidko a murit după o „boală prelungită” misterioasă. Moartea sa a fost confirmată și de guvernatorul regional din Khabarovsk, Mihail Degtyarev, un alt loial al Kremlinului. Cu toate acestea, nu a fost dat încă un anunț oficial și niciun raport nu a menționat unde a murit.

Zhidko a fost plasat efectiv la conducerea armatei de invazie din Ucraina în aprilie 2022, după ce generalul Alexander Dvornikov, cunoscut drept „Măcelarul Siriei”, a fost înlăturat din rolul său.

Zhidko a condus pentru scurt timp invazia Ucrainei în calitate de comandant al Grupării de Forțe de Sud, înainte de a lăsa locul generalului Serghei „Armagedon” Surovikin în octombrie.

Bărbatul în vârstă de 58 de ani a servit și ca șef al Statului Major al Forțelor Armate Ruse în Siria în 2016, iar în 2018 a fost numit Comandant al Districtului Militar de Est.

Succesorul său, Surovikin, a căzut în dizgrație și se crede că a fost reținut din cauza suspiciunilor pe care le știa despre planul șefului mercenarului Wagner Evgheni Prigojin de a da o lovitură de stat în iunie anul acesta.

În timpul carierei sale militare, Zhidko a fost numit Erou al Rusiei, cel mai înalt premiu al națiunii, pentru munca sa în mai multe poziții de vârf și a fost văzut ca unul dintre creierele strategice de top ale țării. El a devenit ulterior ministru adjunct al apărării în 2021.

Înainte de demitere, el a lucrat ca adjunct al ministrului apărării, a supravegheat forțele ruse în Siria și a fost adjunct al șefului personalului general al forțelor armate.

Vestea morții lui Zhidko vine în momentul în care Rusia a intensificat atacurile asupra infrastructurii și instalațiilor portuare ucrainene de la Marea Neagră pe care Kievul le folosește pentru a exporta cereale prin fluviul Dunărea.

Guvernatorul regiunii Odesa a declarat miercuri că dronele rusești de atac au avariat instalațiile de cereale într-un port fluvial de lângă granița cu România.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *