Social

VIDEO. Un moldovean din Soroca, anunțat în căutare internațională pentru trafic de persoane, extrădat și arestat

Un bărbat în vârstă de 36 ani, originar din Soroca, anunțat în căutare internaţională din anul 2017 pentru trafic de persoane în scop de exploatare sexuală, a fost extrădat din Georgia, prin intermediul Direcției cooperare polițienească internațională a IGP. 

Acesta a fost anunțat în căutare internațională de Centrul pentru combaterea traficului de persoane al INI  la solicitarea PCCOCS.

Bărbatul este învinuit de faptul că în anul 2015, aflându-se în orașul Soroca, acționând împreună şi prin înţelegere prealabilă cu alte persoane, cu roluri bine determinate între ei, urmărind scopul exploatării sexuale comerciale, au recrutat o tânără de 22 de ani și au transportat-o în orașul Baku din Republica Azerbaidjan.

Aceasta a fost adăpostită într-un apartament, fără a cunoaște limba și fără a avea alte surse de existență, fiind exploatată sexual, iar ca urmare a acțiunilor acestora, victima s-a sinucis.

Ulterior, învinuitul a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Dacă va fi găsit vinovat de instanța de judecată, aceasta riscă închisoare de la 7 la 15 ani pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *