Social

VIDEO. Un moldovean și ucrainean – reținuți de oamenii legii. Cum au obligat o moldoveancă să investească în criptomonede

Doi bărbați în vârstă de 26 și 36 de ani, originari din Chișinău și Ucraina, bănuiți de șantaj și escrocherie comise împotriva unei femei, pe care o obligau în anul 2022 să investească în criptomonede, au fost reținuți de oamenii legii.

Bărbatul din Ucraina avea rol de reprezentant al companiei de investiții, care i-a prezentat femeii cu vârsta de 29 de ani, din Chișinău, un pachet de acte de confirmare a investițiilor ei anterioare de 20.000 USD, pe care ambii a ademenit-o să le facă, transmite Realitatea.md.

„În noiembrie 2022, însă, aceștia au pretins de la femeie alți 6.000 USD, pe care reprezentantul i-ar fi investit în locul ei, pe contul acesteia. Astfel, pentru ca să intre și în posesia acestei sume, aceștia au ademenit-o pe femeie  într-un automobil, de unde a fost împiedicată de către aceștia să iasă timp de câteva ore, pentru ca să o șantajeze să investească această sumă”.

Cu rol de șantajare a femeii, cei doi invocau trimiterea către rudele și apropiații ei a fotografiilor ei personale, cu caracter intim.

„Aceștia au intrat în posesia lor de la distanță, fără consimțământul ei, atunci când femeia le-a permis accesul la calculator în scopul procesării ratelor din investiția anterioară de 20.000 USD. În cazul refuzului ei, bănuiții o amenințau că o vor deposeda de automobil. Urmare a plângerii depuse de femeie, procurorii și polițiștii au descins cu percheziții la cei doi, cu sprijinul angajaților „Fulger,” de unde au ridicat dispozitive destinate transferurilor criptomonedelor, cartele bancare,  precum și bani care ar proveni din activitatea infracțională: 5.600 USD, 180.000 MDL și 10.050 EUR”, se menționează în nota informativă a Poliției.

În continuare, după audierea bănuiților, urmează ca procurorii PCCOCS să determine necesitatea aplicării arestului preventiv în privința celor doi, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *