Social

VIDEO. Un organizator al migrației ilegale – reținut pentru 72 de ore: A încercat să corupă un polițist de frontieră

Un conațional, căutat de Poliția de Frontieră pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, a fost reținut în timp ce organiza, împreună cu un alt moldovean, migrarea ilegală a doi bărbați ucraineni din Ucraina în Republica Moldova, relatează Echipa.md.

În cadrul documentării cazului acesta a încercat să corupă un polițist de frontieră, influențând asupra celor doi ucraineni să-i transmită o anumită sumă de bani.

Din informațiile acumulate în dosarul penal, în dimineața zilei de 2 februarie 2023, acționând în baza unor date analitice și în zona de responsabilitate, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei a oprit în trafic un autoturism de tip taxi. În mașină au fost identificați doi cetățeni ucraineni și doi conaționali. Ultimii ar fi asigurat trecerea frontierei moldo-ucrainene pentru cei doi străini. Serviciile acestora ar fi costat 2 000 de dolari americani de persoană, jumătate din această sumă ambii ucraineni ar fi achitat din timp.

La investigarea complexă a cazului, a fost constatat că unul dintre moldoveni – organizatorul migrației ilegale, este căutat de către polițiștii de frontieră pentru comiterea la începutul anului curent a infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Pe faptul exercitării traficului de influență și pentru tentativa de corupere a fost sesizat DGT Sud al Centrului Național Anticorupție. De asemenea, polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud continuă cercetările sub aspectul de organizare a migrației ilegale, de trecere ilegală a frontierei de stat și ascundere de organele de drept.

Organizatorul a fost reținut pentru 72 ore.

Pe parcursul efectuării acțiunilor de urmărire penală, toate persoanele se prezumă a fi nevinovate, până când vinovăția acestora nu va fi demonstrată în modul stabilit de legislația în vigoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *