Externe

VIDEO. Un sârb expulzat din România sub acuzația că spiona bazele militare pentru serviciul secret rus GRU a stat în primele rânduri la discursul lui Putin

Bratislav Živković, un cetățen sârb expulzat din România în 2017 după ce SRI l-a acuzat că spiona bazele militare din Dobrogea pentru serviciul rusesc de informații GRU a fost observat marți, 21 februarie, în primele rânduri ale sălii în care Vladimir Putin și-a susținut discursul, transmit două publicații din Serbia și Croația.

Astfel, Živković a apărut printre alți înalți oficiali ruși la discursul pe care Vladimir Putin l-a susținut la un an după ce Rusia a invadat Ucraina.

Bratislav Živković (47 de ani) este liderul unei grupări paramilitare și fost combatant în Kosovo, dar și în estul Ucrainei, unde a luptat alături de trupele ruse care au invadat Donbas în 2014. Este fost militar sârb și liderul cetnicilor, o grupare paramilitară care își spune „Armata Iugoslavă din Patrie”, foarte activă în războiele din spatiul ex-iugoslav.

În 2017, Živković a venit pentru prima dată în România în luna mai, potrivit informațiilor furnizate la acel moment de autoritățile române. Ulterior, a mai făcut cinci vizite în zona Constanței.

El a documentat baza româno-americană de la Mihail Kogălniceanu și instalațiile radar amplasate de-a lungul coastei. El a marcat pozițiile GPS ale acestora. Curtea de Apel București l-a declarat indezirabil în România timp de 15 ani.

Vezi aici imagini video cu Bratislav Živković.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *