Social

Un sens giratoriu din Capitală ar putea fi eliminat: Primăria a realizat un studiu

Sensul giratoriu de la intersecția străzilor Kiev-Alecu Russo-Bogdan Voievod ar putea fi eliminat. Primăria a realizat un studiu în acest sens, dar o decizie finală încă nu a fost luată. Declarații în acest sens au fost făcute de șeful Direcției Municipale Mobilitate Urbană, Vitalie Mihalache, în cadrul unui interviu pentru AGORA.

„Direcția Mobilitate Urbană dispune de un studiu vizavi de implementarea unei alte soluții de reglementare a circulației rutiere în această intersecție. Studiul ne spune că este necesar să fie lichidat acest sens giratoriu și crearea în schimb a unei intersecții semaforizate. Totuși, opiniile sunt împărțite, dar studiul ne spune că este nevoie să fie lichidat acest sens giratoriu”, spune Vitalie Mihalache, transmite Știri.md cu referire la Agora.md. 

Mihalache a precizat că acest studiu nu a fost implementat deocamdată pentru că pe parcurs, în zonă, au apărut două obiective mari: un supermarket și un complex locativ cu un număr mare de locuitori, care creează un flux suplimentar de trafic.

„Urmează să facem o ajustare a acestui studiu, să recalculăm capacitatea intersecției și, inclusiv, cu ce am putea să îmbunătățim această intersecție. După finalizarea și adaptarea acestui studiu vom lua o decizie definitivă cu privire la această intersecție”.

În anul 2019, Primăria municipiului Chișinău a realizat un studiu care a demonstrat că în zona respectivă se înregistrează ambuteiaje mari în orele de vârf.

De asemenea, s-au luat în calcul fluxul de pietoni și locurile amenajate pentru parcarea din perimetru, precum și încălcările conducătorilor auto.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Se vede ca nu are primaria cu ce se ocupa. Nu e de ajuns ca e blocat centrul si sculeni. Mai trebuie sa bie blocata si Ciocana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *