Social

VIDEO. Un tânăr din Cahul a trecut prin înot râul Prut cu trei arme furate din Austria: Polițiștii de frontieră l-au reținut

Un tânăr de 26 de ani a fost prins de polițiștii de frontieră după ce a trecut ilegal râul Prut, prin înot din România, cu trei arme de vânătoare. Potrivit procurorilor PCCOCS, tânărul ar fi furat armele, în valoare totală de 34 de mii de euro, dintr-un magazin din Austria și le-ar fi introdus ilegal în țară pentru a le vinde pe piața neagră, transmite Replicamedia.md.

Tânărul care este originar din Cahul a fost reținut în flagrant de către patrula Poliției de Frontieră, după ce acesta ar fi traversat ilegal prin înot râul Prut, din România.

Acesta a fost surprins cu ajutorul mijloacelor speciale de monitorizare în timp ce se deplasa de la linia frontierei de stat spre interiorul țării, după care a urmat reținerea lui imediată.

Tânărul avea cu el pașaportul biometric și o geantă în care au fost depistate trei arme de vânătoare cu țeava ghintuită, împachetate în bandă adezivă impermeabilă.

La audieri, tânărul a recunoscut că a încercat să introducă în țară armele, pentru a le vinde pe piața neagră din Republica Moldova, cu 25 mii euro.

Totodată, în urma perchezițiilor la domiciliul său, desfășurate sub conducerea procurorilor PCCOCS, polițiștii de frontieră au depistat și alte probe ce ar oferi dovezi confirmative pe cazul dat.

Ulterior, la solicitarea procurorii PCCOCS să decidă asupra necesității aplicării arestului preventiv în privința bănuitului, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *