CSI / Rusia

VIDEO. Un veteran al armatei ruse a amenințat cu bombardamente Azerbaidjanul, pentru că Baku nu susține războiul Rusiei împotriva Ucrainei, iar acum se plânge că azerii „îi vor capul”

Un veteran al armatei ruse, Konstantin Sivkov, șeful adjunct al Academiei de Științe Militare a Federației Ruse, a atras reacții dure după declarațiile amenințătoare la adresa Azerbaidjanului.

Acesta ar fi primit amenințări cu moartea. Sivkov „se plânge” că este amenințat cu represalii pentru cuvintele sale despre bombardarea Azerbaidjanului.

Cu o zi înainte, el a spus: ”Când vom rezolva problema cu Ucraina, ne vom ocupa și de Azerbaidjan. În timp ce Rusia lucrează cu Azerbaidjan pe canale diplomatice”.

Generalul este revoltat că Baku nu vrea să susțină Moscova, ci ascultă Turcia și Statele Unite. „Rusia nu va uita asta”, a declarat el.

„Ei mă ameninţă deja cu violenţă fizică, violenţă împotriva familiei mele. Diaspora azeră a declarat deschis că îmi vrea capul”, se vaicără Sivkov.

De asemenea, veteranul amenința că va merge la FSB pentru ca forțele de securitate să-l salveze de „semințele inamicului” din propria țară.

„Forțele armate ruse își vor dezlega mâinile, iar după aceea conversația cu Azerbaidjanul vom merge într-un alt context. Adică, nefiind constrânși de conflictul din Ucraina… când vom rezolva această problemă, ne vom întoarce și vom rezolva problema cu Azerbaidjanul”, a declarat el cu o zi înaintea amenințărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *