Social

VIDEO. Unități de tehnică militară printre culturile agricole și focuri de armă dimineața: Explicațiile Ministerului Apărăriie

Locuitorii din raionul Cimișlia au surprins recent unități de tehnică militară, care circulau prin culturile agricole. Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, Ala Diaconu, a confirmat că videoclipurile apărute pe rețelele de socializare se referă la exercițiul „Scutul de Foc/Rapid Trident 2023”.

De asemenea, potrivit Alei Diaconu, exercițiile se desfășoară atât pe timp de zi, cât și noaptea, iar cetățenii pot auzi inclusiv focuri de armă.

Vă amintim că pe 11 septembrie a fost dat start exercițiului multinaţional combinat „Scutul de Foc/Rapid Trident 2023”. În cadrul exerciţiului, contingentele de militari vor executa trageri de luptă din armamentul de infanterie şi sisteme de artilerie, cu implicarea unităților de tehnică din dotarea Armatei Naționale.

Totodată, potrivit Ministerului Apărării, în perioada desfășurării exercițiului, vor avea loc deplasări ale unităților de tehnică militară pe traseele din țară.

Cetățenii sunt îndemnați să respecte condițiile de acces în apropierea centrelor de instruire ale Armatei Naționale pe durata exercițiilor și să fie vigilenți pentru evitarea răspândirii informațiilor false pentru a preveni dezinformarea.

”Scutul de Foc/Rapid Trident 2023” se desfășoară până pe data de 22 septembrie 2023, cu participarea a circa 500 de militari. Scopul acestora este creșterea interoperabilității dintre contingentele participante și nivelului de pregătire pentru operațiunile de menținere a păcii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *