CSI / RusiaUE / Nato

VIDEO. Ursula von der Leyen în fața Parlamentului canadian: Europa nu va accepta niciodată ca Rusia să îi amenințe securitatea

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat că Europa nu va accepta niciodată ca Rusia să îi ameninţe securitatea, într-un discurs în faţa Parlamentului canadian vizând consolidarea sprijinului pentru Ucraina, transmite AFP și Agerpres.

„Nu vom accepta niciodată ca o putere militară cu vise de imperiu să îşi treacă tancurile peste o frontieră internaţională”, a declarat Ursula von der Leyen.

Uniunea Europeană ”nu va accepta niciodată această ameninţare la adresa securităţii europene şi a însăşi temeliei comunităţii noastre internaţionale”, a mai adăugat ea.

De asemenea, oficiala a solicitat ”sprijin militar şi economic neclintit” pentru Ucraina, îndemnând în acelaşi timp Rusia ”să plătească pentru crima sa de agresiune”, după ce a propus, în luna noiembrie, instituirea unui tribunal special.

Astfel, în ajunul Zilei Internaţionale a Drepturilor Femeii, Ursula von der Leyen le-a salutat şi pe femeile ucrainene angajate în luptă, cărora li s-a interzis să lupte înainte de război, dar ”nu le-a păsat şi au început să se înroleze în armată”.

”Nu este doar un război în Ucraina. Este, de asemenea, un război împotriva drepturilor omului şi este un război împotriva drepturilor femeilor”, a declarat ea în aplauzele parlamentarilor canadieni, invocând acuzaţiile ONU, potrivit cărora ”Rusia foloseşte violurile şi violenţa sexuală ca parte a strategiei sale militare în Ucraina”. Ucrainencele ”contra-atacă”, a adăugat preşedinta Comisiei Europene, potrivit Agerpres.

Anterior, în timpul unei vizite la o bază militară, Ursula von der Leyen şi prim-ministrul Canadiei, Justin Trudeau s-au angajat să livreze generatoare Ucrainei, care se confruntă cu întreruperi serioase de curent din cauza atacurilor ocupanților ruși repetate asupra reţelei electrice.

De asemenea, premierul Justin Trudeau a anunţat prelungirea până în luna octombrie a misiunii de instruire de către Canada a inginerilor militari ucraineni în Polonia, care urma să se încheie în curând, precum şi desfăşurarea de formatori medicali.

Astfel, după vizita sa în Canada, Ursula von der Leyen urmează să se deplaseze în SA+UA, unde va fi primită vineri, 10 martie, de preşedintele Joe Biden. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *