MoldovaUE / Nato

VIDEO. Ursula von der Leyen: „Viitorul Moldovei este în Uniunea noastă”

Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, a declarat președinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, în discursul său cu privire la Starea Uniunii 2023, rostit în Parlamentul European (PE). De asemenea, oficială a declarat că UE va continuă să sprijine Ucraina, oferindu-i un sprijin în valoare de 50 de miliarde de euro în viitorii patru ani, scrie Moldova1.

„Vom fi alături de Ucraina la fiecare pas, atâta timp cât va fi nevoie. De la izbucnirea războiului, 4 milioane de ucraineni s-au refugiat în Uniunea Europeană și aș vrea să le spun că sunt la fel de bineveniți acum ca în primele săptămâni fatidice de la început.

Ne-am asigurat că au acces la locuințe, la forța de muncă, asistența medicală. Aceasta a fost Europa care a răspuns la chemarea istoriei. Sunt mândră să vă anunț: Comisia va propune extinderea protecției temporare pe care o acordăm ucrainenilor în Uniunea Europeană. Sprijinul nostru pentru Ucraina va persista.

Numai în acest an am alocat 12 miliarde pentru a contribui la plata salariilor și a pensiilor pentru a ajuta spitale, școli și alte servicii să funcționeze iar prin ASAP intensificăm producția de muniții pentru a răspunde nevoilor imediate ale Ucrainei.

Ne uităm și mai departe, în viitor, de aceea am propus să alocăm în plus 50 de miliarde de euro pentru o perioadă de patru ani pentru investiții și reforme. Aceasta ne va ajuta să reconstruim viitorul Ucrainei, să reconstruim o țară prosperă și modernă. Acest viitor se vede foarte clar.

Instituția aceasta a spus-o cu claritate: Viitorul Ucrainei este în Uniunea Europeană, viitorul Balcanilor de Vest este în Uniunea Europeană, viitorul Moldovei este în Uniunea noastă!”, a declarat Ursula von der Leyen.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *