Politică

(VIDEO) Usatîi, Dodon și Năstase anunță că manifestațiile vor continua

(UPDATE 12.30) Liderii celor trei grupuri de protestatari Andrei Năstase, Igor Dodon și Renato Usatîi au anunțat astăzi în cadrul unui forum civic că protestele dar și presiunile asupra guvernării vor continua

Potrivit lui Dodon, anunțul făcut azi de speakerul Andrian Candu privind organizarea unui referendum pentru alegerea directă a șefului statului este o primă victorie, iar presiunile pașnice trebuie să continue. ”Ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni, faptul că ne-am unificat este un lucru bun
și avem o agendă clară comună – dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate. În urma protestelor astăzi am primit primul răspuns din partea guvernării, iar noi propunem chiar și modificarea Constituției în Parlament”, a opinat Dodon.

Andrei Năstase, unul din liderii Platformei DA a menționat că revendicările protestatarilor trebuie respectate în totalitate pentru a scoate țara din criză.

Renato Usatâi, președintele Partidului Nostru a propus deputaților să înainteze o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip iar la ședința la care aceasta va fi examinată să fie prezenți și protestatari. ”Astăzi este necesară mobilizarea tuturor cetățenilor pentru obținerea alegerilor anticipate” a conchis Usatâi.

În dimineața zilei de astăzi șeful Legislativului Andrian Candu a anunțat că majoritatea parlamentară este gata să accepte o serie de revendicări înaintate de protestatari, printre care și organizarea unui referendum constituțional pentru alegerea directă a Președintelui țării.

(Știre inițială) „Dis­tanța de la idol până la Iuda este foarte scurtă. Eli­be­ra­rea sta­tu­lui din cap­ti­vi­tate poate fi rea­li­zată prin două căi: revo­lu­țio­nară și evo­lu­tivă. Cea evo­lu­tivă, se referă la fap­tul că guver­na­rea, în per­soana lui Pla­ho­t­niuc, acceptă dia­lo­gul și înde­pli­nește reven­di­că­rile soci­e­tă­ții civile. Cea revo­lu­țio­nară este cea a pro­tes­te­lor. Noțiu­nea de stat cap­tiv se iden­ti­fică cu unele struc­turi de stat con­tro­late de Vlad Pla­ho­t­niuc. Noi tre­buie să îna­in­tăm un set de reve­di­cări exacte pen­tru a genera schim­bă­rile. Ar fi nece­sară cre­a­rea unei Comi­sii pen­tru selec­ta­rea can­di­da­ți­lor la func­ți­ile de con­du­cere a insti­tu­ți­i­lor de stat, schim­ba­rea cadru­lui legi­sla­tiv”, a men­țio­nat Oazu Nan­toi.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *