Social

VIDEO. Vicepretorul sectorului Botanica, prins în stare de ebrietate avansată la volan. Oprit de poliție, a prezentat un pașaport diplomatic nevalabil

Polițiștii au anunțat vineri, 29 septembrie, că au depistat un șofer în stare de ebrietate avansată la volan. Potrivit oamenilor legii, conducătorul auto efectua manevre periculoase pentru participanții la trafic din capitală. Polițiștii au constatat că șoferul mijlocului de transport este angajat cu funcție de conducere în cadrul Primăriei Chișinău, iar pentru a nu fi documentat „a prezentat un pașaport diplomatic pe care nu l-a predat dintr-o activitate anterioară”. Potrivit surselor Newsmaker, este vorba despre vicepretorul sectorului Botanica Roman Macovenco. 

Poliția Republicii Moldova a anunțat că pe 28 septembrie, în jurul orei 18:00, „polițiștii aflați în misiune de serviciu în sectorul Botanica al capitalei au observat un automobil de marca Skoda care se deplasa neuniform”. Potrivit oamenilor legii, conducătorul auto efectua manevre periculoase pentru ceilalți participanți la trafic.

„Ofițerii de patrulare au stabilit că, la volanul automobilului se afla un bărbat de 32 de ani. În timpul discuțiilor, ofițerilor li s-a părut suspect mirosul puternic de alcool și i-au propus șoferului să fie testat alcoolscopic. Conducătorul a ezitat să fie testat corespunzător, iar în final acesta a fost escortat la Dispensarul Republican de Narcologie pentru testare. Acolo s-a stabilit că acesta avea o concentrație de 1,04 mg/l vapori de alcool în aerul expirat, totodată fiindu-i prelevate probele biologice”, au comunicat polițiștii.

Conducătorul auto urmează să fie documentat penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate cu grad avansat.

Polițiștii au constatat că șoferul mijlocului de transport este angajat cu funcție de conducere în cadrul Primăriei Chișinău „și, pentru a nu fi documentat, a prezentat un pașaport diplomatic pe care nu l-a predat dintr-o activitate anterioară”.

Astfel, potrivit sursei citate, este vorba despre vicepretorul sectorului Botanica Roman Macovenco.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *