ExterneUcraina

VIDEO. Volodimir Zelenski a inspectat granița Ucrainei cu Polonia și Belarus

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a vizitat, miercuri, 19 aprilie, Volîn, prilej cu care i-a felicitat pe grănicerii ucraineni pentru modul în care protejează statul la granița comună cu Belarus și Polonia, informează Ukrinform.

„Volîn. Granița Ucrainei cu Belarus și Polonia. Este o onoare pentru mine să fiu astăzi aici, să le mulțumesc grănicerilor noștri pentru protejarea frontierei de stat. Pentru protecția statului nostru în Bahmut. Știu cât de ferm ați stat acolo, apărând Bahmut”, a transmis Volodimir Zelenski.

De asemenea, președintele ucrainean a inspectat postul de observare și sistemul de tranșee pe două niveluri de la graniță. 

Din postul de observare s-a făcut o demonstrație despre cum se realizează supravegherea permanentă a liniei de frontieră cu ajutorul sistemelor video de la distanță. 

Totodată, liderului de la Kiev i s-au arătat sistemele de detectare a vehiculelor aeriene fără pilot. Potrivit raportului militar din această zonă, pentru a asigura o protecție fiabilă a graniței ucrainene și pregătirea pentru a respinge o posibilă invazie a inamicului de pe teritoriul Belarusului, se construiesc bariere inginerești, fortificații și se înființează noi sisteme de supraveghere video la distanță.

Președintele Zelenski a adăugat că toți ucrainenii sunt mândri că au astfel de grăniceri, care „păstrează puterea, justiția și furia pe care le avem pentru apărarea statului nostru”. Polițiștii de frontieră au afirmat că s-a depus o muncă susținută de la începutul anului 2022 pentru a consolida granița cu Belarus în regiunea Volîn.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *