Război

VIDEO. Volodimir Zelenski, în Donbas, în apropriere de front

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski s-a deplasat marţi, 6 decembrie, la Sloviansk, în Donbasul ucrainean, la circa 40 km de Bahmut, principalul câmp de luptă din regiune, a indicat preşedinţia ucraineană pe reţelele sociale, relatează AFP și Agerpres.

Într-o înregistrare video, liderul de la Kiev, filmat la intrarea în oraşul Sloviansk, îi salută ”din toată inima” pe militarii din ţara sa cu ocazia Zilei forţelor armate, sărbătorită astăzi.

”Începem întotdeauna prin a ne aduce aminte de eroii noştri căzuţi, de toţi cei care şi-au dat viaţa pentru Ucraina”, spune președintele Zelenski, stând în faţa numelui oraşului sculptat în beton şi vopsit în culorile galben şi albastru ale Ucrainei.

Sloviansk este un oraş simbol pentru că în 2014 a fost ocupat timp de câteva luni de separatişti proruşi înarmaţi de Moscova, înainte de a fi recucerit de ucraineni. Oraşul este situat la 45 km de Bahmut, pe care forţele ruse încearcă să-l cucerească din cursul verii cu preţul unor distrugeri considerabile şi fără a reuşi, deocamdată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *