Război

VIDEO. Volodimir Zelenski: „Rusia încearcă să folosească această iarnă şi frigul împotriva poporului”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat în mesajul video de duminică seara că ucrainenii trebuie să se pregătească pentru o iarnă lungă şi grea, marcată de atacuri din partea Rusiei, transmite dpa și Agerpres.

„Înţelegem că teroriştii plănuiesc noi lovituri. Ştim asta cu certitudine. Şi atât timp cât au rachete, nu se vor opri”, a declarat şeful statului ucrainean, potrivit Reuters, referindu-se la atacurile rușilor asupra infrastructurii critice din ultimele săptămâni.

„Rusia încearcă să folosească această iarnă şi frigul împotriva poporului”, a acuzat liderul de la Kiev.

De asemenea, președintele Ucrainei şi-a îndemnat concetăţenii să fie pregătiţi să îi ajute pe cei în nevoie în lunile următoare şi să conlucreze cu forţele de apărare. S-a declarat convins că, împreună, pot supravieţui oricărei situaţii.

Zelenski a mai spus că săptămâna care începe ar putea fi la fel de dificilă ca cea anterioară, când atacurile asupra infrastructurii electrice i-au supus pe ucraineni la cele mai grave întreruperi de curent de la declanşarea războiului, relatează sursele citate.

El a mai declarat că armata ucraineană se pregăteşte să contracareze atacurile cât mai bine.

„Forţele noastre de apărare se pregătesc. Întreaga ţară se pregăteşte”, a spus el. ”Am elaborat toate scenariile, inclusiv cu partenerii noştri” şi-a asigurat cetăţenii preşedintele ucrainean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *