Moldova

VIDEO/ Voronin face dezvăluiri despre abuzurile în Forțele Armate: „Ofițerii numesc soldații turme de p….i”

Fostul președinte de țară, comunistul Vladimir Voronin se pare că a uitat pentru o clipă că se află în incinta Parlamentului. Astfel, în cadrul unui briefing de presă, acesta a citit o scrisoare parvenită de la soldații din Bălți care se arată nemulțumiți de conducerea de acolo.

Deputatul a citit scrisoarea în care soldații se plâng pe comandantul brigăzii nr.1 infanterie-motorizată din Bălți. Aceștia au notat în scrisoare că de la soldați miroase urât, nu au apă de băut și lenjeria de pat nu este schimbată, scrie Sinteza.org.

De asemenea, în cadrul aceluiași briefing, Vladimir Voronin a folosit câteva cuvinte urâte, citând autorii scrisorii.

„Comuniștii au primit o scrisoare. O scrie colectivul din Brigada nr.1 din municipiul Bălți. La Bălți e rău de tot, luați măsuri. Se eliberează mulți militari, iar comandantul este slab (…) Ofițerii numesc soldații turme de p*i. Nu este apă de băut și mori uneori de sete. Nu avem forme militare de schimb și miroase ca de la mort de la soldați. Duminică, când vin părinții la soldații, sergenții ne iau mâncarea care o aduc mamele și ne pun să cumpărăm țigări și apă dulce (…)”, se arată în scrisoare citită de Vladimir Voronin.

La final, acesta a declarat că această situație ar fi în toată țara, nu numai la Bălți și a solicitat autorităților să intervină.

Briefingul de presă integral îl puteți vedea aici:

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *