ActualitatePolitică

VIDEO/ Voronin: Unirea dintre R. Moldova și România nu depinde de forțele pro-unire de la Chișinău și București

Unirea dintre Republica Moldova și România nu depinde de forțele pro-unire de la Chișinău și București, este de părere liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin. Fostul președinte de țară declară că „demult ar fi avut loc unirea” dacă acest lucru depindea de pro românii din legislativul nostru și cel de peste Prut, potrivit Replicamedia.md.

„Sunt forțe care ne atrag într-o altă direcție. Nu știu unde va duce asta. (…) Nu depinde 100% de România, dacă depindea de români și de exponenții care reprezintă interesele României din majoritate parlamentară de acum – așa-numita unirea avea loc demult. Dar, din fericire, nu depinde de ei. Pentru că sunt Acordurile de la Helsinki din 1975 privind inviolabilitatea frontierelor în Europa. Asta (n.red. unirea) nu poate avea loc”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Important” de la postul TVC 21.

De asemenea, în aceeași emisiune, comunistul Voronin a declarat că România, în 2006, atunci când a aderat la Uniunea Europeană, nu au fost de acord să semneze cu Republica Moldova un acord de integritate teritorială.

„Noi am înaintat o notă de protest împotriva declarației președintelui Camerei Deputaților a Parlamentului României care au pus sub semnul întrebării neutralitatea, suveranitatea și independența Republicii Moldova. Ei, românii, atunci când au fost acceptați în UE au refuzat să semneze un acord cu noi de integritate teritorială, deși aceasta este o condiție obligatorie pentru o țară care aderă la UE, pentru a-și trasa granițele în limitele statului”, a declarat Voronin, adăugând că „România nu ne vede pe noi ca o țară independentă și suverană.


comentarii

 1. Cioronin, cioară și kurvă bătrână, cine te mai ascultă ?
  Reunire depinde de noi ! Nu de kurvia voastră și slugărnicia voastră kremlinistă !

 2. Voi sunteți o bucată de țară furată de ruși de la trupul românității. E firesc să nu vă recunoaștem ca stat câtă vreme voi nu ați fi existat „independent” fără nașii ribentrop-molotov. Mai interesant e că iubiții voștri moscali nu numai că nu vă recunosc de independenți dar v-au ocupat o bucată de teritoriu și dacă ar putea
  v-ar reocupa fără nicio remușcare.
  Iar coloana a 5-a rusă e foarte activă în RM. Voronin, dodon și toți ticăloșii din partidele proruse sunt trădători de neam și trădători ai statului RM în forma actuală. Ei de fapt nu militează pentru statalitate, și mâine ar trece RM la rassia, ei militează constant anti-românism știind că odată trezită conștiința națională în poporul amorțit nu mai au argumente pentru ruskii mir și ei vor fi cam pe făraș.

   1. Băi propagandă, săraci sunt rușii tăi. Sărac ești și tu, mai ales cu duhul.
    La ruși ați fost cetățeni de mâna a 2-a sau sclavi pe plantație. Dar de, un propagandist pro-maskva trebuie să-și mănânce kktul zilnic. Cum altfel să-și justifice kapeicile? Sau acum vă plătesc în hărtie igienică că e mai valoroasă decăt rubla???

 3. Cum să semneze România ”neutralitatea ” Republicii MOLDOVA ? ! Ar insemna sa semeneze cu mîna ei proprie TRATATUL RIBENTROP- MOLOTOV !! Ori acesta e declarat nul si neavenit chiar de OECD , iar in 1975 la Helsinki chestia a fost lăsată in suspensie cu bună stiință .

 4. Cineva are grija sa ii aduca in fata, din cand in cand, pe prorasisistii astea bosorogi cu miros de tamaie sa debiteze ineptiile pe care ei insisi le nutresc.
  Ce tine de inviolabilitatea granitelor in coformitate cu Acordul maisus pomenit sa il aminteasca lui „guru” de la cremlin…

 5. Unirea trebuie făcută și se face în fiecare zi independent de fosăiala forțelor proruse. Dar din când în când ele trebuie puse la respect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.