RăzboiUcraina

VIDEO. „Vreau să nu mă mai gândesc măcar puțin la război”. Plajele din Odesa s-au redeschis chiar dacă în larg sunt plasate mine

Ucrainenii încearcă să revină pe cât posibil la viața dinaintea războiului. Guvernatorul regiunii Odesa a permis redeschiderea parțială a plajelor de la Marea Neagră, în ciuda minelor plasate în larg atât de ucraineni, pentru protecție, cât și de ruși, pentru a împiedica ambarcațiunile ucrainene să iasă din porturi, scrie Digi24.ro.

Tânăr din Odesa: Vreau să înot în sfârșit și să nu mă mai gândesc măcar puțin la război, să nu-mi fugă gândul la război.

Reporter: Ai văzut și ai trecut prin multe, nu-i așa?

Tânăr din Odesa: Da, Nikolaev a fost bombardat puternic. Nici la știri nu ați văzut cât de mult. Școala mea nu mai există.

Plajele deschise acum parțial la Odesa sunt momentan singurele suficient de sigure pentru a li se permite oamenilor să intre chiar câțiva zeci de metri în apele Mării Negre. Tocmai de aceea au venit pe țărm și oameni din alte zone decât orașul Odesa. Toți simt nevoia unei destinderi după un an și jumătate de bombardamente.

”Mi-ar plăcea să mă întorc la Marea Azov. Este mai aproape de noi și marea de acolo se simte mai mult ca acasă. Dar asta este, pentru moment”.

”Am visat să merg la plajă și să inhalez aer sărat. Ne-a lipsit foarte mult. Dar siguranța este o prioritate. Aici, am aflat că apa este satisfăcătoare, apa este curată”.

Pentru a nu fi incidente nedorite, plajele sunt protejate cu plase speciale amplasate în mare.

Oleksandr, salvamar: ”O plasă antimine a fost plasată între cele două cheiuri de acolo. Furtuna poate împinge minele de mică adâncime la suprafață, astfel încât ele să plutească. Există explozibil în interiorul minei, dar mina este plutitoare. Plasa le va opri”.

Autoritățile trimit periodic scafandri pentru a verifica fundul mării, tocmai pentru a fi sigure că valurile și resturile aduse de ele nu perforează plasa de protecție și astfel să deschidă calea minelor spre țărm.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *