Internațional

VIDEO. Vreme extremă în Italia: Cel puțin 7 persoane au murit în urma furtunilor și incendiilor de vegetație

Cel puțin șapte persoane au murit în ultimele 24 de ore, în Italia, în urma incendiilor de vegetație și a furtunilor violente. Trei persoane au murit în incendiile din Sicilia, iar alte patru și-au pierdut viața în furtunile din nordul peninsulei, în timp ce alte sute au fost forțate să fugă din case, relatează The Guardian.

O fată de 16 ani, aflată într-o excursie cu cortul, se numără printre cele două persoane care au murit în urma furtunilor care au lovit nordul Italiei, a declarat premierul Giorgia Meloni. Adolescenta a fost ucisă când un copac a căzut peste cortul ei, în timpul unei furtuni puternice. Fata era într-o tabără de cercetaşi în apropiere de Brescia, relatează AFP.

Luni, o femeie de vârstă mijlocie a murit după ,ce a fost lovită, de asemenea, de un copac căzut în Lissone, la nord de Milano.

Meloni a confirmat cele două decese „tragice” din cauza vremii nefavorabile şi a transmis condoleanţe familiilor.

Locuitorii din Milano au raportat ploi torenţiale şi grindină în primele ore ale dimineţii de marţi, care au inundat străzile şi au dezrădăcinat copaci, dintre care mulţi au căzut pe maşini parcate.

Dar chiar dacă nordul a fost udat, valul de căldură din sud a persistat, cu temperaturi de 47,6 grade Celsius înregistrate luni în oraşul Catania din estul Siciliei.

Cadavrele a două persoane în vârstă de 70 de ani au fost găsite într-o casă distrusă de flăcări, în timp ce o altă femeie în vârstă de 88 de ani a fost găsită în apropiere de oraşul sicilian Palermo, potrivit rapoartelor mass-media de marţi seară.

Sicilia ar putea intra în stare de urgență Preşedintele regional al Siciliei, Renato Schifani, a declarat că intenţionează să ceară guvernului, înainte de o reuniune a miniştrilor care va avea loc miercuri, să declare stare de urgenţă pentru insula mediteraneană.

Pompierii de pe insulă au petrecut o noapte întreagă luptând cu incendiile, dintre care unul s-a apropiat atât de mult de aeroportul din Palermo încât instalaţia a fost închisă timp de câteva ore marţi dimineaţă.

Departamentul de Protecţie Civilă din Italia a raportat marţi „incendii extinse” în sudul ţării, precizând că a fost solicitat sprijin aerian pentru nouă incidente în Sicilia, nouă în Calabria şi unul în Sardinia.

„Ne confruntăm în Italia cu una dintre cele mai complicate zile din ultimele decenii – ploi torenţiale, tornade şi grindină uriaşă în nord, precum şi căldură toridă şi incendii devastatoare în centru şi sud”, a declarat ministrul Protecţiei Civile, Nello Musumeci.

Scriind pe Facebook, el a adăugat: „Tulburarea climatică care a lovit ţara noastră ne cere tuturor… o schimbare de atitudine”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *