Război

VIDEO. Zelenski: Zeci de civili sunt în continuare dați dispăruți după loviturile asupra orașului Dnipro

Zeci de civili sunt în continuare daţi dispăruţi la o zi după ce o rachetă rusească a lovit un bloc înalt de apartamente din oraşul ucrainean Dnipro, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski în mesajul său zilnic, notează dpa și Agerpres.

Echipele de salvare au continuat să caute peste 30 de persoane sub dărâmăturile blocului, a mai adăugat el.

”Luptăm pentru fiecare persoană”, a declarat şeful statului ucrainean. ”Iar operaţiunile de salvare vor continua atât timp cât există chiar şi cea mai mică şansă de a salva o viaţă”, a mai subliniat președintele.

De asemenea, Volodimir Zelenski le-a mulţumit celor aflaţi în străinătate pentru mesajele de simpatie transmise şi sprijinul manifestat.

Menționăm că bilanţul atacului cu rachete efectuat sâmbătă, 15 ianuarie, de ocupanții ruși a urcat la 29 de morţi, inclusiv un copil, indică cifrele oficiale. Alte 73 de persoane sunt date dispărute.

Totodată, liderul de la Kiev s-a adresat şi ruşilor, în limba rusă, în mesajul său.

”Aş dori să mă adresez tuturor celor care, în Rusia, nu au nici acum niciun cuvânt pentru a condamna această teroare, deşi văd şi înţeleg totul clar. Tăcerea voastră laşă se va sfârşi doar cu aceşti terorişti venind şi după voi într-o zi”, a mai declarat liderul ucrainean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *