Război

VIDEO. Zelenski: Zeci de civili sunt în continuare dați dispăruți după loviturile asupra orașului Dnipro

Zeci de civili sunt în continuare daţi dispăruţi la o zi după ce o rachetă rusească a lovit un bloc înalt de apartamente din oraşul ucrainean Dnipro, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski în mesajul său zilnic, notează dpa și Agerpres.

Echipele de salvare au continuat să caute peste 30 de persoane sub dărâmăturile blocului, a mai adăugat el.

”Luptăm pentru fiecare persoană”, a declarat şeful statului ucrainean. ”Iar operaţiunile de salvare vor continua atât timp cât există chiar şi cea mai mică şansă de a salva o viaţă”, a mai subliniat președintele.

De asemenea, Volodimir Zelenski le-a mulţumit celor aflaţi în străinătate pentru mesajele de simpatie transmise şi sprijinul manifestat.

Menționăm că bilanţul atacului cu rachete efectuat sâmbătă, 15 ianuarie, de ocupanții ruși a urcat la 29 de morţi, inclusiv un copil, indică cifrele oficiale. Alte 73 de persoane sunt date dispărute.

Totodată, liderul de la Kiev s-a adresat şi ruşilor, în limba rusă, în mesajul său.

”Aş dori să mă adresez tuturor celor care, în Rusia, nu au nici acum niciun cuvânt pentru a condamna această teroare, deşi văd şi înţeleg totul clar. Tăcerea voastră laşă se va sfârşi doar cu aceşti terorişti venind şi după voi într-o zi”, a mai declarat liderul ucrainean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *