DIVERSE

(VIDEO)Fabio Capello începe cu stângul

În pofida pierderii căpitanului său Rio Ferdinand şi accidentării lui Gareth Barry, selecţionata Angliei a început mondialul nu doar în calitate de favorit al meciului de debut cu SUA, dar şi al întrecului turneu. Vrem noi sau nu, dar în lotul britanic rolul primei viori nu îl are un Steven Gerrard, John Terry, Frank Lampard, şi chiar nici Wayne Roonie, ci antrenorul Fabio Capello. Cine-cine, dar maestrul italian poate găsi soluţii pentru situaţiile mai delicate.

SUA au o echipă destul de simpatică – disciplinată, jucăuşă, acidă. Aceste abilităţi însă nu prezintă un argument pentru un debut emotiv şi lipsit de prudenţă în duelul cu excedenţii din Patria fotbalului, aşa cum s-a întâmplat în meciul din această seară. Americanii au avut curajul să joace ofensiv din primele minute şi acest gest i-a costat scump, văzându-se conduşi deja din minutul patru. Ei şi, dacă echipa pierde din prima sută de metri, nu-i rămâne altceva decât să pornească în goană după egalare.

În compartimentul ofensiv, discipolii lui Bob Bradley au avut o prestaţie destul de bună. Ei nu au aruncat toate forţele spre buturile britanice, străduindu-se să nu surprindă prin superioritate numerică, ci prin acţiuni logice, gândite. La acest capitol s-a remarcat cu brio andon Donovan, care afăcut regulat naveta din ofensivă în apărare, reuşind să exceleze şi la centrări.

Ocazii de gol la poarta britanicului Robert Green nu au fost puţine. De cele mai dese ori acestea se iscau după executarea loviturilor fixe. Pe timona britanicilor, tot mai des, antrenorul italian părea neliniştit, „aruncând” indicaţii jucătorilor săi. Era pur şi simplu de necrezut cum americanii reuşesc să aibă o superioritate covârşitoare şi să provoace adversarul la greşeli în cele mai simple situaţii. În câteva minute a fost operată şi prima modificare, Capelllo introducîndu-l pe Shaun Wright Phillips în locul lui James Milner. Înţelegând că defensiva britanică se confruntă cu probleme, tehnicianul îşi „împingea” permanent echipa în atac, însă eroarea nu a venit din partea fundaşilor, ci a portarului Robert Green, care a scăpat o minge bizară în plasa propriei porţi, cu cinci minute înaintea pauzei.

Se poate doar intui care a fost tonalitatea discuţiilor în vestiarul europenelor, dar se pare că Don Fabio i-a admonestat pe fiecare. Pentru a deştepta efectivul, în startul mitanului secund, italianul a mai operat o schimbare, introducându-l pe Jamie Carragher în locul lui Ledley King. Anglia a jucat mult mai hotărât la începutul părţii a doua a meciului. Însă şchiopătau la finalizare. Americanii şi-au revenit rapiud şi meciul s-a echilibrat. Deşi selecţionata SUA a mai avut o ocazie de a marca golul victoriei, portarul Green nu a mai greşit.

În consecinţă, americanii au obţinut rezultatul scontat. O remiză într-un meci inaugural cu Anglia nu este un scor de neglijat.


Simão | MySpace Video

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *