DIVERSE

(VIDEO)Ibericii au provocat şocul mondialului: Spania – Elveţia 0-1

Elveţia a produs prima mare surpriză la Mondialul din 2010, învingând superfavorita Spania. Cu Diego Benaglio în formă de zile mari în poartă, elveţienii au suportat de-a lungul multor minute asediul Spaniei, care nu a reuşit să transforme în goluri dominarea masivă. Un contraatac condus de Derdyiok şi finalizat de Gelson, în minutul 53, a rezultat singurul gol al partidei, care a mai avut două tentative de a schimba tabela de marcaj, unul de fiecare parte: Xabi Alonso şi Derdyiok. În urma acestui rezultat, Elveţia şi Chile împart supremaţia Grupei H.

Spania a dominat jocul, a creat numeroase ocazii în prima repriză şi în a doua, a şutat în bară, dar nu a găsit soluţii pentru a spulbera defensiva Elvetiei.

Campionii europeni au încercat să găsească drumul spre gol încă din primul minut, în timp ce Elveţia a stat mereu în apărare. În mitanul secund, prima dată când a ajuns în faţa porţii lui Casillas a şi marcat la capătul unui contraatac al lui Gelson Fernandes.

Spaniolii au continuat dominarea, însă nu au reuşit să treacă de Diego Benaglio care a fost astăzi într-o formă de zile mari. În minutul 75, în al doilea atac al Elveţiei, Derdiyok a lovit bara după un atac individual.

Până la finalul partidei selecţionata spaniolă a făcut tot posibilul pentru a scoate măcar o remiză, însă rezultatul nu a mai suferit modificări.

După 10 victorii în jocurile de calificare, Spania pierde în debutul la Mondial.

Sursa: sport365.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *