Internațional

Viena, orașul împărătesc al Europei

Spațiile verzi ocupă peste jumătate din suprafața orașului, întrucât nu mai puțin de 280 de parcuri fac ca Viena să-și merite acest loc. Totodată, nu trebuie să ratați șansa de a admira orașul de la înălțime. Pentru aceasta, trebuie să urcați în Turnul Dunării (foto 1), cea mai înaltă clădire din Austria (252m), unde puteți bea o cafea sau mânca la 170 metri înălțime, în timp ce admirați panorama magnifică. Cartea de vizită a bucătăriei austriece este șnițelul vienez (wiener schnitzel) și ștrudelul de mere (wiener apfelstrudel). Dincolo de turism, potrivit unui studiu din decembrie trecut, Viena continuă să domine clasamentul orașelor cu cel mai ridicat nivel al calității vieții, fiind succedată de Zurich și Auckland

1. Turnul Dunării (Donauturm)

2. Catedrala Sfântul Ștefan(Stephansdom), construită în secolul al XII-lea, reprezintă prin arhitectura sa gotică un simbol al Vienei și al Austriei. Domul măsoară 34 metri în lățime și 107 metri în lungime și are patru turnuri.

3.4. Palatul Schönbrunn, palatul de vară a Casei de Habsburg, împreună cu imensul parc și clădirile auxiliare reprezintă unul dintre cele mai importante monumente culturale din Austria. În incinta palatului, se află Grădina Zoologică Schönbrunn.

5. Bulevardul Ring (Ringstrasse) este un bulevard în formă de cerc în inima orașului, unde pot fi admirate cele mai importante clădiri administrative și culturale ale orașului.

6.7. Centrul istoric al orașului Viena face parte din patrimoniul mondial al UNESCO din anul 2001.

8.9. Muzeul de Istorie a Artei din Viena, care numără printre cele mai importante colecții de artă din lume, datorită colecțiilor sale de lucrări celebre.


 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *