ActualitateEconomie

Vienna Insurance Group a raportat o majorare de 11% a primelor brute subscrise, după primul trimestru din 2024

Volumul primelor brute subscrise de Vienna Insurance Group (VIG) s-a majorat cu 11% după primul trimestru din acest an, până la 4,3 miliarde de euro, informează, miercuri, compania.

“În primul trimestru al anului 2024, VIG a generat un volum total de prime brute subscrise de 4,297 miliarde de euro. Acesta corespunde unei creşteri de 11%, sau 426 milioane de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat 3,871 miliarde de euro”, se arată în comunicatul asigurătorului. În Austria, primele brute subscrise au crescut cu 7,8%, până la 1,510 miliarde de euro. În Republica Cehă s-a înregistrat o scădere uşoară legată de cursul valutar, de 0,6%, până la 621 milioane de euro, în timp ce în Polonia volumul primelor brute subscrise a crescut cu 7,9%, până la 416 milioane de euro. În Regiunea ECE extinsă (Albania, statele baltice, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Kosovo, Moldova, Macedonia de Nord, România, Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria), primele brute subscrise au crescut cu 10%, până la 1,142 miliarde de euro. Regiunea Pieţe speciale (Germania, Georgia, Liechtenstein şi Turcia) a avut de asemenea o evoluţie foarte favorabilă, înregistrând o creştere de 23,9% a primelor brute subscrise, până la 349 milioane de euro.

La sfârşitul primului trimestru din 2024, rata de solvabilitate a grupului a fost de 262% (incluzând măsurile tranzitorii), un nivel foarte ridicat, subliniază comunicatul. VIG a înregistrat din nou o creştere de două cifre “VIG a înregistrat din nou o creştere de două cifre a primelor brute subscrise în primele trei luni ale anului 2024. Creşterea foarte solidă a primelor se datorează performanţei bune a afacerilor în general”, a explicat Hartwig Loger, CEO şi preşedinte al Consiliului Director al Vienna Insurance Group, potrivit documentului citat.
Conform recentei prognoze de primăvară a Institutului de Studii Economice Internaţionale din Viena (wiiw), citată în comunicat, majoritatea ţărilor ECE vor înregistra evoluţii pozitive, în special noile state membre UE. “Luna mai 2024 marchează 20 de ani de la extinderea UE către Est. A fost una dintre cele mai importante decizii geopolitice ale Uniunii Europene şi un pas important pentru VIG, deoarece am putut beneficia de economiile prospere din regiune. Suntem activi în opt din cele zece ţări ale expansiunii estice şi suntem lideri de piaţă în şase dintre acestea. Datorită diversificării ample şi de succes într-o regiune în creştere, ne menţinem optimismul în ceea ce priveşte evoluţia afacerilor în 2024 şi mai departe, în ciuda incertitudinilor geopolitice”, a precizat Hartwig Loger, subliniind accentul pus pe regiunea ECE. Pe baza rezultatelor din primul trimestru din 2024, conducerea VIG îşi confirmă obiectivul de a obţine profit înainte de impozitare în intervalul 825 milioane de euro – 875 milioane de euro pentru anul financiar 2024. Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurări în întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est (ECE), din care fac parte peste 50 de companii de asigurări şi fonduri de pensii din 30 de ţări. Acţiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 şi la Bursa de Valori din Budapesta din 2022. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea agenţiei internaţionale de rating Standard & Poor’s.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *