ActualitateEconomie

Vine prăpădul economic! Mircea Coșea aruncă bomba și îi avertizează pe români

Mircea Coșea a fost invitat, duminică seară, la România TV, unde a explicat foarte clar motivul din cauza căruia România face doar pași în spate din punct de vedere economic, în condițiile în care, statistic, țara noastră a făcut progrese mari. Totul pleacă de la proasta gestionare a bugetului. „Haideti sa facem o schema plecand de la un lucru, este clar, va spun cu toata sinceritatea, sa renuntam la aceasta atitudine, toate statisticile pe lumea asta arata ca Romania a facut progrese extraordinare, am crescut foarte mult. Si aici apare intrebarea: de ce noi, cetatenii, nu simtim aceasta crestere in ceea ce avem in buzunare, daca Romania este una dintre putinele tari care nu au intrat in recesiune? Aici apare o chestiune explicata simplu, structura nu mai corespunde, avem prea multe pietre.

Totul pleaca de la buget, este o socoteala simpla. Veniturile sunt formate din impozite si taxe, ce platim noi, ce platesc oamenii de afaceri, din alte surse, de unde mai vin veniturile la buget din ceea ce inseamna balanta veniturilor din comert. Si avem o mare pierdere, deja daca avem o crestere economica noi o dam altora, ungurilor, ucrainenilor, polonezilor, noi nu prelucram marele patrimoniu.

Totul este din import: fier, beton, sticla si asa mai departe, asta vine la cheltuieli, sunt fel si fel de salarii in sectorul public si cu ce mai cheltuieste statul per total, noi suntem cu minus. Unde sunt cauzele? Structura economiei, importam”, a spus acesta.

Totodată, Mircea Coșea trage un semnal de alarmă și spune că din cauza guvernanților care, din disperare să-i aleagă poporul, dau tot felul de vouchere, anul viitor va fi unul extrem de problematic pentru economia țării. Din cauza banilor cheltuiți cu toate promisiunile electorale din acest an, anul viitor, Guvernul va fi nevoit să crească taxele și impozitele iar. ”Intrebarea pe care si-o pune toata lumea este de ce daca avem o crestere economica traim atat de prost? E o proasta guvernare, nu am explicatii, banii pe care Romania ii creeaza prin munca lor se pierd, politica sociala este prost gandita, se dau vocuhere si ajutorari unor persoane care nu muncesc, sa castige voturi. Anul asta este anul in care Guvernul face orice incearca sa scoata bani din piatra seaca sa dea oamenilor ceea ce cer, dupa alegeri o sa fie foarte rau, toate aceste imprumutiri, sacrificii bugetare vor trebui sa fie platite prin dobanzi, prin mariri de impozite si taxe. In 2025 vom avea impozite si taxe mai mari si la local si la nivel national’‘, a mai spus Mircea Coșea.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

    1. Exsct! Asta a fost coleg cu Vacaroiu la CSP- consiliul de stat al planificarii ce gestiona economia centralizata comunista si el acum e tare la economie capitalista

  1. Asta e valabil si pentru maica Rusie si cam pentru toata Europa. Merge tiparnita de bani dar cand tragi linie vezi ca sunt mai putini bani, de fapt mai putina valoare. Din pacate singura solutie pe care piata libera o impune este inflatia care a tot crescut in ultimii 4-5 ani si care nu va stagna decat cand cauzele vor fi rezolvate.
    In Rusia efectele sunt dezastroase, pe langa o usoara inflatie efecrul e ca au disparut sau vor dispare o gramada de bunuri de consum iar cele existente isi vor pierde din calitate.

    1. Pentru ca 10% din pib il dau pe aparare, nu mai au forta de munca, juma de milion sunt morti, jimate de milion raniti si infirmi, peste 1 milion fugiti afata, -50% scadere de export petrol si gaze…Rusii de rand traiesc ca pe timpul urss…nu se gasesc oua..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *