Timpul Liber

Vine vacanţa de Crăciun!!!

Deşi agenţiile de turism au elaborat pachete turistice atractive pentru clienţi,
începând de la tururi excursioniste în Israel, şedinţe de tratament la Marea Moartă sau Marea Roşie până la destinaţiile exotice precum Insulele Maldive, moldovenii nu se îmbulzesc la cozi după vacanţe extravagante, în topul preferinţelor fiind Bulgaria şi Egiptul.
Atât familiile cu copii, cât şi tinerii preferă staţiunile montane din Bulgaria pentru că sunt mai accesibile la preţ, mai aproape, dar şi cu servicii all-inclusive. „Oamenii preferă Bulgaria pentru că pachetul de Revelion este all-inclusive, cu o gală pentru noaptea dintre ani şi este destul de avantajos. Preţurile încep de la 150 de euro, iar dacă luăm un pachet de şapte zile şi opt nopţi, la un hotel de patru stele, o persoană trebuie să plătească în jur de 200 de euro”, susţine Victoria Eşanu, directorul unei agenţii de turism.
Egiptul, este preponderent solicitat de familii, unde pentru acelaşi pachet de zile, oamenii trebuie să scoată din buzunar de la 1300 de dolari, cu zborul din Odesa, la un hotel de patru stele.

Totuşi, chiar dacă se găsesc persoane care pleacă la cumpărături în Emiratele Arabe sau la schiat în staţiunile montane din Austria sau Franţa, comparativ cu anul trecut, oamenii nu aleg hotelurile de cinci stele, ci de patru, iar în cazul sejurului din Europa, majoritatea turiştilor aleg să călătorească cu maşina proprie decât să zboare cu avionul.
„În Emiratele Arabe, preţurile încep de la 2000 de dolari pentru două persoane, dacă zboară din Odesa. Mulţi călătoresc pentru a profita de reducerile de iarnă sau pentru a scăpa de frigul din ţară. Iar în Franţa avem pachete pentru două persoane, începând de la 1700 de euro, cu zborul din Chişinău”, ne-a spus directorul departamentului turism al unei agenţii, Veronica Gorgos.
Potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism, România este ţara care pierde teren în faţa altora cu staţiuni montane, deoarece moldovenii preferă tarife convenabile, să mănânce sănătos şi condiţii bune, capitol la care România nu excelează. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *