Social

Vine, vine, iarna! Președinția și alte 11 instituții publice sunt în proces de reconectare la sistemul centralizat de termoficare

Termoelectrica S.A. anunță că este în proces de finalizare a procedurilor de reconectare, prin semnarea contractelor de furnizare a serviciilor de termoficare cu 12 instituții publice, printre care edificiile Parlamentul, Președinția, Comisia Electorală Centrală, Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale și altele, scrie Realitatea.md.

„Acțiunea vine în contextul asigurării securității energetice a statului, prin micșorarea consumului de gaze naturale la nivel de țară și majorarea utilizării resurselor energetice alternative, inclusiv având în vedere asigurarea eficienței energetice și producerea energiei termice și electrice în cogenerare”, se menționează în nota informativă a Termoeletrica.

De asemenea, rsponsabilii spun că, complexul clădirilor instituțiilor publice respective dispun de tot echipamentul termotehnic necesar pentru consum de energie termică în cadrul Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică.

„Clădirile sunt asigurate cu puncte termice individuale moderne și automatizate, cu control de la distanță și cu posibilitatea de reglare automată a temperaturii în funcție de parametrii setați și doriți, inclusiv în funcție de temperatura aerului exterior, ceea ce asigură un grad înalt de eficiență energetică”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *