Economie

Vineri se va decide care vor fi tarifele la gazele naturale

În cadrul ședinței vor fi reexaminate tarifele reglementate pentru distribuția și furnizarea și transportul gazelor naturale, aprobate prin hotărârea sa din 18 iulie 2015.

Anterior, Consiliul de Administrație al ANRE a suspendat aplicarea tarifelor la gazele naturale aprobate prin hotărârea sa din 18 iulie 2015 până la 15 noiembrie curent şi a recomandat SA „Moldovagaz” să supună unui audit extern corectitudinea calculării noilor tarife, a evaluării costurilor incluse în tarife și a conformității modului de calcul cu prevederile metodologiei tarifare în vigoare. Raportul de audit, executat de compania Ernst&Young, a fost examint vinerea trecută în cadrul unor audieri publice organizate de ANRE.

Ședința se va desfăşura, cu începere de la ora 10.00, în incinta ANRE (str. Columna, 90, et. 2, sala de şedinţe). La ședință sunt invitaţi reprezentanţi ai structurilor de stat şi organizaţiilor neguvernamentale interesate, experți în domeniul energetic, jurnalişti, consumatori și alte persoane interesate.

Pe data de 9 noiembrie anul curent, au intrat în vigoare tarifele majorate pentru energia electrică. la sută. Prețul pentru unui kWh va fi de 2 lei şi 16 bani, faţă de 1 leu şi 58 de bani achitat până acum. În urma creșterii prețului la energia electrică, autoritățile au anunțat că vor este de așteptat ca și tarifele la apă să fie majorate. Aceste anunțuri au generat acțiuni de proteste în fața sediului ANRE, unde sute de persoane au blocat intrarea în clădirea agenției și au cerut o ajustare corectă a tarifelor.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *