Culinar.md

Vinete la cuptor cu roșii și cașcaval

Combinând roșiile, cașcavalul și vinetele veți obține un fel de mâncare dietetică plină de savoare. Roșiile și usturoiul vor adăuga o ușoară acrivie și condimente. Astfel de vinete sunt foarte gustoase atât calde, cât și reci.

Ingrediente
vinete
500 g roșii proaspete
300 g brânză tare
120 g usturoi
4 căței de usturoi
piper negru măcinat
sare

Mod de preparare

Tăiați vinetele în cercuri de aproximativ un centimetru grosime. Se condimentează bine cu sare și se lasă la înmuiat timp de 30 de minute. Apoi se clătesc în apă rece.

Tăiați roșiile în rondele și după asta se rade cașcavalul pe o răzătoare fină și se toacă fin usturoiul cu un cuțit. Așezați vinetele într-o tavă de copt.

Se presară fiecare rondele cu usturoi, se așază deasupra o roșie, se sărează, se piperă și se presară cașcaval. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute.

Sfaturi: Folosiți orice fel de cașcaval. Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *