Culinar.md

Vinete murate: o gustare cu aromă deosebită

Această rețetă de vinete murate este numai bună pentru iarnă: o gustare picantă cu gust și aromă deosebită.

Pentru preparare veți avea nevoie de astfel de ingrediente:

vinete, 1 kg;
usturoi, 1 căpățână;
ceapă, 1 buc;
mărar, o jumătate de buchet;
oțet de 9 %, 3 linguri;
ulei vegetal, 6 linguri;
sare și zahăr, câte 1 lingură;
piper.

Mod de preparare

Vinetele se spală și se taie în cuburi sau sferturi. Ceapa se taie în semicercuri subțiri. Usturoiul și mărarul se toacă mărunt.

Se pune la fiert 1 litru de apă și se toarnă vinetele. Pentru ca acestea să se albească mai repede și mai uniform, se pune o oală sub presiune și se fierbe timp de 4 minute după ce a dat în clocot.

Se scot cu o spumieră într-o sită și se lasă să se scurgă, să se răcească. Se amestecă vinetele cu ierburile aromatice și usturoiul, ceapa, sare și zahăr și piper după gust, se toarnă oțetul și uleiul vegetal. Se amestecă foarte bine.

Acoperiți recipientul și trimiteți-l la frigider timp de 24 de ore, dar îl puteți încerca și după câteva ore. Nu va fi de prisos să amestecați periodic gustarea, astfel încât legumele să fie marinate uniform.

Cu cât mai mult timp este marinat felul de mâncare, cu atât mai gustos devine. Puteți adăuga mai mult ardei iute, după gust, pătrunjel, pe care vinetele îl “iubesc”, mai mult usturoi.

În ceea ce privește uleiul vegetal, puteți turna ulei rafinat sau nerafinat, ceea ce face ca gustarea să fie și mai aromată și mai apetisantă.

Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *