Ultima oră

Vino la Marșul lui Ștefan cel Mare

În 2015, ca și atunci, oamenii nu mai pot suporta regimul existent și înțeleg că singura soluție pentru a depăși situația în care ne aflăm este Unirea cu România. Drept dovadă, în ultimele luni în Chișinău au ieșit în stradă zeci de mii de persoane și au cerut UNIREA!

A fost un început bun, însă ceea ce urmează să se întâmple în această vară va fi și mai BUN pentru viitorul nostru. Haideți să mobilizăm toți chișinăuienii și toți locuitorii satelor și orașelor, cu mic, cu mare. Toți elevii, studenții, oamenii de afaceri, agricultorii, intelectualii trebuie să fie prezenți pentru a vota Unirea cu România, așa cum s-a votat limba română, suveranitatea și independența în perioada formării Republicii Moldova și începutului desprinderii ei de Moscova.

După Marea Adunare Națională din 5 iulie 2015, vă invităm să vă alăturați „Tinerilor Moldovei” în drumul spre București cu numele și chipul Marelui Ștefan al Moldovei în frunte. Mergem pe jos și ajungem pe 10 iulie la Ungheni.

Sâmbătă, 11 iulie, la ora 10:00, ne vom aduna la Prut cu miile, pentru a arăta ce vrem: dispariția graniței de la Prut, care frânge dureros trupul viu al națiunii noastre.

Primul „Pod de Flori” a fost organizat la 6 mai 1990, când peste un milion de oameni, cetăţeni români, au trecut frontiera către Republica Moldova (încă purta denumirea de RSS Moldovenească), fără paşaport şi fără viză, prin opt puncte de trecere peste Prut. Al doilea „Pod de Flori” a avut loc la 16 iunie 1991, când cetăţenii Republicii Moldova au intrat în România fără acte. Organizatorii acestor evenimente uriașe aveau scopul reunificării clar declarat, însă acțiunile lor nu și-au atins finalitatea firească.

Noi suntem generația care va pune capăt agoniei în care se zbate Republica Moldova în ultimii 25 de ani și acest lucru se va întâmpla în 2015. Podul din acest an va reactiva conștiința de sine a moldovenilor, care se vor uni în jurul nostru pentru a duce la bun sfârșit ceea ce au început înaintașii lor în 1990. Tinerii Moldovei sunt cei care vor declanșa în această vară procesul ireversibil de Unire a Republicii Moldova cu România.

Grigore Vieru spunea „Dacă visul unora a fost ori este să ajungă în cosmos, eu viaţa întreagă am visat să trec Prutul”. Hai să îndeplinim visul marelui nostru poet!

De acolo vom traversa, tot pe jos, vama nedreaptă și vom fi așteptați de mii de frați din toată România.

Nu mai avem nimic de pierdut! Ne dăruim, deci, pe noi maicii noastre România și vrem să ne primească la sânul ei.

Soluția salvatoare și realistă pentru Republica Moldova în situația actuală este Unirea cu România. Doar așa se poate face, altă cale nu există. Pentru a continua cu un elan și mai mare acest proces ireversibil avem nevoie de un catalizator. Acest catalizator este Marșul lui Ștefan cel Mare, în jurul căruia se vor uni toate forțele care vor binele celor peste trei milioane de oameni sechestrați într-un cerc strâmt și sufocant de granițele dintre Prut și Nistru, care despart frații de frați. Vrem ca mersul nostru pe jos să pună capăt situației grave din prezent și să așeze proiectul Unirii de facto a celor două state ale noastre acolo unde îi este locul – în forurile decizionale ale celor două state, pentru a hotărî detaliile administrative ale Unificării.

Nu mai putem suporta aceste lipsuri, acești politicieni, aceste nedreptăți și fărădelegi. Trebuie să ne unim pentru a trăi mai bine, iar semnalul propus pentru impulsionarea procesului natural de Unire este Marșul lui Ștefan cel Mare. Vara aceasta va schimba definitiv lucrurile în ecuația Unirii. Vă îndemnăm pe toți să faceți parte din acest proiect, să credeți în „Tinerii Moldovei” și să fiți alături prin orice modalitate care vă stă la dispoziție. Promitem să luptăm până la capăt pentru ceea ce este drept și de real folos oamenilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Toți participanții Marșului care vor să vină cu noi în mod organizat până la Prut, fără a continua drumul în diverse locații turistice ale României, se înscriu în listele noastre prin completarea formularului pe care-l găsiți pe site-ul nostru – http://tinerii.md/2015/06/12/marsul-stefan-cel-mare-chisinau-bucuresti.

Taxa simbolică aferentă înscrierii este în valoare de 99 lei. Aceasta asigură participantului masa pe parcursul a șase zile și primirea kit-ului standard la începerea Marșului (tricou, șapcă, brățară etc.). În plus, taxa este o dovadă a seriozității fiecărei persoane înscrise, care își asumă, astfel, implicarea activă la Marșul lui Ștefan cel Mare.

Pentru cei care, însă, sunt dornici de mai multe aventuri, „Tinerii Moldovei” pregătesc ceva și mai special – pot merge cu noi în diverse zone ale României ca să vadă cât de frumoasă este Țara noastră. În intervalul 13-20 iulie mergem la Delta Dunării, Marea Neagra, Munții Carpați, Valea Prahovei, Transfăgărășan, Bucovina și altele, pentru a vedea cu ochii noștri ce înseamnă UNIREA. Ne întoarcem din aceste locuri minunate pe 20 iulie, puternici și uniți. Taxa de participare este de 999 MDL și reprezintă contravaloarea mijloacelor de transport folosite pe parcursul celor 15 zile. Cei care achită taxa de participare au acoperite, de asemenea: cheltuielile din Marșul lui Ștefan cel Mare, acces liber la concerte și obiective turistice, masă pe tot parcursul celor 15 zile, cazare nonconvențională în prima săptămână și convențională în a doua. Pentru a participa la marș în perioada 5-20 iulie înscrie-te pe site-ul nostru – http://tinerii.md/2015/06/12/sa-ne-cunoastem-tara-impreuna-cu-tinerii-moldovei/

Sunt momente, experiențe care îți schimbă viața. Nu rata acest Marș – este exact un astfel de eveniment! Vino cu noi, trăiește două săptămâni de neuitat și rescrie istoria ta și a Țării așa cum vrei tu!

*membrii cotizanți „Tinerii Moldovei” și ai celorlalte organizații din Blocul Unității Naționale, precum și participanții Academiei Tinerilor Integri plătesc numai jumătate din taxa de participare.

** Taxa de participare poate fi plătită până la, cel târziu, 25 iunie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *