Actualitate

VIOLENȚA domestică va fi PREVENITĂ prin ARTĂ în opt orașe din ȚARĂ

Turneul teatral este susţinut de misiunea OSCE în Republica Moldova şi are drept scop combaterea violenţei în familie, scrie IPN cu referire la un comunicat de presă al misiunii.

„Violenţa domestică este o problemă socială care afectează multe familii din întreaga lume, iar noi trebuie să acţionăm împreună pentru a preveni şi combate această problemă”, a spus şefa misiunea OSCE în Republica Moldova, ambasadoarea Jennifer Brush. Potrivit ambasadoarei, s-a recurs la o astfel de metodă, deoarece arta este o formă eficientă de comunicare în tratarea problemelor sociale şi sensibilizarea opiniei publice.

Piesa „Casa M”, care urmează a fi jucată, este în stil documentar şi povesteşte istorii reale ale femeilor din Republica Moldova care au supravieţuit la diferite tipuri de violenţă – psihologică, fizică, sexuală şi economică. Piesa a fost scrisă şi regizată de regizorul Luminiţa Ţâcu, având în distribuţie actori de la Teatrul Naţional din Chişinău. Piesa a participat la festivaluri internaţionale în Georgia, Federaţia Rusă, Marea Britanie şi România.

Fiecare spectacol prezentat va fi urmat de o discuţie interactivă cu publicul, moderată de actori şi experţi instruiţi în domeniul combaterii violenţei în familie. Spectatorii vor primi şi materiale informative privind violenţa domestică. 

TIMPUL.MD via IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *