Ultima oră

Violenţa în familie în vizorul MAI şi UNFPA

Francois Farah, directorul UNFPA pentru R. Moldova, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Interne, Victor Catan. Oficialii s-au întâlnit pentru a discuta despre acţiunile de cooperare şi asistenţă din partea UNFPA pentru Ministerul de Interne şi Academia de Poliţie „Ştefan cel Mare”.

În cadrul discuţiilor, Farah a menţionat că Fondul ONU pentru Populaţie este dispus să coopereze cu MAI din RM în vederea perfecţionării procesului didactic şi de instruire continuă a colaboratorilor de poliţie în domeniul prevenirii şi intervenţiei în cazurile de violenţă în familie (conform prevederilor Legii nr.45 „Cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei în familie”).

Totodată, instituţia internaţională este dispusă să acorde asistenţa tehnică necesară, să organizeze cursuri şi traininguri de instruire pentru corpul didactic al Academiei de poliţie pentru documentarea cazurilor de violenţă în familie. Ministrul Catan a salutat iniţiativa reprezentantului UNFPA, amintind că un factor important în procesul educaţiei şi prevenirii violenţei în familie este implicarea autorităţilor administraţiei publice centrale de specialitate.

timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *